۲۳ آذر ۱۳۸۸، ۱۳:۵۴

الخلیج مطرح کرد:

اعتراف به نبود سلاح کشتار جمعی در عراق؛ عذر بدتر از گناه بلر

اعتراف به نبود سلاح کشتار جمعی در عراق؛ عذر بدتر از گناه بلر

یک روزنامه عرب زبان با اشاره به دسیسه کشورهای غربی در حمله به کشورهای درحال رشد به بهانه حفظ منافع تاکید کرد: اعتراف بلر به آگاهی از نبود سلاح کشتار جمعی درعراق نه تنها اتهامات وارده به وی را از بین نمی برد بلکه عذری بدتر از گناه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الخلیج امروز در سرمقاله خود با اشاره به رسوایی ای که اخیرا تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس برای خود به ثبت رساند، در مطلبی نوشت: بعد از انتقادات شدیدی که تونی بلر به علت مشارکت در جنگ علیه عراق آن هم به بهانه های مختلف مواجه شد، برای پاسخ به این انتقادات به عذری بدتر ازگناه متوسل شد.

در این مقاله که با عنوان "رسوایی بلر" به چاپ رسیده، آمده است: نخست وزیر سابق انگلیس در پاسخ به انتقادات وارده تاکید کرد که با علم به این موضوع که عراق خالی و عاری از سلاح کشتار جمعی است به جنگ عراق تن داد و این درحالی است که جرج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا با تاکید بر اینکه عراق سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد و با سرکرده گروه تروریستی القاعده هم مرتبط است، حمله به این کشور را درسال 2003 آغاز نمود.

روزنامه الخلیج درادامه می نویسد: تونی بلر برای اینکه از اتهام گمراه کردن افکار عمومی و سازمان های قانونی انگلیس رهایی یابد خود را در اتهامی بدتر قرار داد.

این روزنامه عرب زبان همچنین تاکید کرد: عذرخواهی بلر اصل اتهامات وارده را نفی نمی کند بلکه این عذرخواهی بیانگر آن است که بلر به علت دیگری وارد جنگ شد که تنها بهانه ای بیش نبود.

همچنین این مسئله خود حاکی از آن است که بلر با علم به این مطلب که این بهانه ها درست نمی باشد؛ از آنها به عنوان دلیل مشارکتش در جنگ علیه عراق استفاده نمود تا به این ترتیب افکار عمومی انگلیس و سازمان ها و موسسات حقوقی کشورش را با خود همراه سازد. چرا که اگر به مردم انگلیس می گفت تنها به علت استبداد صدام به این کشور حمله می کند قطعا مخالفانی پیدا می کرد و معنی این حرف بلر آن است که انگلیس با هر کشوری در کره زمین که احساس کند سرمداران آن مستبد هستند، وارد جنگ می شود، بالطبع افکار عمومی انگلیس پذیرای این دلیل نبود.

خطرناکترین مفهومی که در سخن تونی بلر وجود داشت این بود که وی بر آمادگی کشورهای غربی قدرتمند برای حمله به دیگر کشورها با هدف بازگرداندن منافع از دست رفته شان یا محافظت بر منافع موجود دراین کشورها تاکید دارد.

روزنامه اماراتی الخلیج درادامه تاکید می کند: بهانه دائما وجود دارد اما همیشه سعی می شود بهترین آن انتخاب شود تا بتوان افکار عمومی جهان را با خود همراه کرد.

 این روزنامه عرب زبان همچنین می نویسد: دموکراسی غربی ها تنها جنگ بین این کشورها را متوقف کرد اما درحقیقت به بهانه ای برای کشورهای بزرگ برای حمله به کشورهای درحال رشد به منظور حفظ منافعشان تبدیل شد.

روزنامه الخلیج درپایان تاکید می کند: باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود که به هنگام اعطای جایزه صلح نوبل به وی ایراد کرد؛ در توجیه جنگ افغانستان و گسترش تدریجی آن بر این مسئله یعنی بهانه دموکراسی در حمله به کشورهای در حال رشد تلویحا اشاره نمود.

کد خبر 1000143

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha