به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحآبادی با بیان اینکه سازمان بورس با رتبهبندی کارگزاران دو هدف مهم را دنبال میکند، افزود: باید کارگزارانی که عملکرد مثبتی داشته و به حد قابل قبولی از استانداردها رسیدهاند با اعطای برخی مجوزها، امکان توسعه فعالیت را بدست آورند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ مجوز فعالیت در بورس کالای ایران را یکی از اقدامات تشویقی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد و اظهار داشت: کارگزاران برتر با دریافت این مجوز میتوانند منبع درآمد جدیدی کسب کنند.
سخنگوی سازمان بورس گفت: واقعیت این است که اگر معیار رتبهبندی شرکتها وجود نداشته باشد، نمیتوان امتیازی را به شرکتی داد زیرا سایر شرکتها معترض می شوند.
صالحآبادی دومین هدف سازمان بورس از رتبهبندی کارگزاران را ارتقای این شرکتها اعلام کرد و اظهار داشت: این سازمان با تصویب دستورالعمل رتبهبندی در اسفندماه سال 87، تمامی معیارها و انتظارات خود را از کارگزاران مشخص کرد تا آنان بتوانند خود را با استانداردهای سازمان بورس نزدیک کنند.
وی با بیان اینکه درطول 41 سال گذشته هیچ استانداردی برای سنجش کارگزاران بورس وجود نداشت، تصریح کرد: سازمان بورس با تصویب دستورالعمل رتبه بندی برای نخستین بار "خط کش" ارزیابی کارگزاران را ترسیم کرد که در این مدت بسیاری از کارگزاران برای کسب امتیازات بیشتر خود را ارتقا داده اند.
رئیس سازمان بورس ایجاد دفاتر و شعب کارگزاری، اخذ مجوز کارگزار معرف و سبدگردان، تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری، ارتقای سیستمهای حسابداری و بایگانی، تجهیز سیستمها، دریافت مجوز مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ایزو 9001 و راه اندازی معاملات اینترنتی را از مهم ترین اقدامات کارگزاران درطول یکسال گذشته اعلام کرد.
سخنگوی سازمان بورس تصریح کرد: پیش نویس دستورالعمل رتبهبندی کارگزاران برای اظهارنظر این شرکتها در اختیار کانون کارگزاران قرار گرفت که کانون با تشکیل کار گروهی، تمامی معیارهای این دستورالعمل را مورد ارزیابی قرار داد.
وی ادامه داد: نمایندگان کارگزاران در این کار گروه حضور یافته و در امتیازدهی بخشهای مختلف این دستورالعمل نیز مشارکت داشتند به نحوی که با در نظر گرفتن پیشنهادات کارگروه و نظرات سازمان، امتیازات هر بخش تعیین شد.
صالحآبادی خاطر نشان کرد: 15 امتیاز رتبه بندی کارگزاران نیز به کانون سپرده شد تا شرکتهایی که با این نهاد همکاری خوبی دارند حداکثر امتیاز این بخش را به خود اختصاص دهند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه معیار رتبهبندی کارگزاران سلیقهای نیست، افزود: اکثر معیارها کمی و مشخص شده تا سلایق و دیدگاه های افراد در رتبه بندی کاهش یابد.
وی گفت: متراژ و کاربری شرکتهای کارگزاری، داشتن صندوقهای سرمایهگذاری، حجم معاملات، سبدگردانی، مشاور پذیرش و غیره را میتوان به سهولت و بر اساس جداول دستورالعمل رتبهبندی ارزیابی و امتیازدهی کرد.
صالحآبادی اظهار داشت: در معدود بخش هایی که معیارهای کیفی برای ارزیابی شرکت های کارگزاری وجود داشت دو کارشناس از شرکتها بازدید کردند تا عدالت رعایت شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: کارگزاران باید با توسعه فعالیتهای خود ظرفیت سازی کرده و منابع و سرمایههای جدید وارد بازار کنند به نحوی که بحث جداسازی کارگزاران دولتی و خصوصی غیرمنطقی است.
وی ادامه داد: بدون شک جداسازی کارگزاران دولتی، شبه دولتی و خصوصی، مشکلات و عواقب خاص خود را دارد که بهتر است همه آنها یکسان دیده شوند.
صالحآبادی درخصوص در نظر گرفتن امتیاز به کارگزارانی که معاملات عمده در بازار انجام می دهند، افزود : این کارگزاران تنها امتیازات تشویقی دریافت می کنند که این موضوع میتواند انگیزه سایر کارگزاران را برای انجام معاملات عمده افزایش دهد.
سخنگوی سازمان بورس تصریح کرد: به طور حتم معیارهای رتبهبندی شرکتها کاهش نخواهد یافت بلکه کارگزاران باید خود را به استانداردهای این دستورالعمل نزدیک کنند.
وی در پایان گفت: کارگزاران میتوانند پیشنهادات و راهکارهای منطقی خود را برای بررسی بیشتر در کارگروه رتبهبندی کارگزاران که خود کارگزاران عضو آن هستند، ارائه دهند و پس از جمعبندی نهایی به سازمان بورس ارسال کنند.
نظر شما