برهان سهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: مشکلات بازرگانی مهمترین دلیل کاهش سطح زیرکشت و رغبت نکردن کشاورزان برای فعالیت در این صنعت است.
وی اظهار داشت: رفع مشکل بازرگانی پنبه از طریق تعامل دستگاه های اجرایی مانند وزارت کشاورزی، بازرگانی و صنایع الزامی است و باید پیگیری لازم صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما به پنبه کاران و کشاورزان این رشته یارانه پرداخت نمی شود در حالیکه در سایر کشورها حمایتهای یارانه ای خاصی از این قشر صورت می گیرد.
برهانی تاکید کرد: حل مشکلات علمی و فنی مزارع پنبه و سیاستگذاری سطح زیرکشت و اجرای الگوی کشت مناسب در استانها به عهده سازمانهای اجرایی جهاد کشاورزی بوده تا پنبه به رونق گذشته بازگردد.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان داشت: یکی از دلایلی که پنبه برخی کشور از جمله ایران از رونق افتاده است، افزایش سطح زیر کشت این محصول در کشور چین بوده است.
وی عنوان کرد: دستمزد بالای کارگران نیز از جمله مشکلات بوده و بالا بودن هزینه های تولید موجب شده فعالیت در این عرصه به صرفه نباشد.
وی افزود: برای رونق پنبه در کشور سیاستهای سازمانهایی مانند صنایع و بازرگانی باید شفاف و روشن باشد و وزیران بازرگانی باید سیاستهای بازرگانی را طوری تنظیم کنند که کشاورزان به پنبه کاری ترغیب شوند.
گلستان روزگاری به دلیل سطح زیر کشت و تولید بالای پنبه به سرزمین طلای سفید معروف بود و اکنون به اعتقاد کارشناسان و مسئولان، این طلای سفید از عیار افتاد و پنبه استان در آستانه رشته شدن است.
نظر شما