۲۵ آذر ۱۳۸۸، ۱۱:۲۱

به‌دنبال ممنوعیت مناره؛

مسلمانان سوئیس تعامل و گفتگو را بهترین واکنش به جامعه می‌دانند

مسلمانان سوئیس تعامل و گفتگو را بهترین واکنش به جامعه می‌دانند

به رغم برگزاری همه پرسی که به ممنوعیت ساخت مناره منتهی و موجبات شگفتی مسلمانان سوئیس را فراهم کرد، آنها اعتقاد دارند گفتگو با دولت و برقراری ارتباط و تعامل با جامعه کلید آنها برای رسیدن به آینده‌ای بهتر محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سوئیس اینفو، حفید اوردیری دبیرکل بنیاد شناخت بین ادیان در سوئیس گفت: باید گفتگوها را در کنترل خود گرفته، به مردم اطمینان داده و به جلو حرکت کنیم چرا که ما باید با هم زندگی کنیم.

ماه گذشته رأی دهندگان مسلمان از همه پرسی حزب راست گرای "مردم سوئیس" برای ممنوعیت ساخت مناره برای مساجد اسلامی این کشور حمایت کردند، این ممنوعیت موجب انتقادهای شدید بین المللی برای محدود کردن حق آزادی دینی مسلمانان شد.

این ستاد ضد مناره با مخالفت دولت و اکثر احزاب سیاسی و همچنین رهبران دینی سوئیس رو به رو شد.

اوردیری سخنگوی سابق مسجد ژنو یکی از چند رهبر مسلمان است که قرار است روز سه شنبه 22 دسامبر ( اول دی ماه) با وزیر دادگستری سوئیس دیدار کرده و تبعات ممنوعیت ساخت مناره مساجد را به بحث بگذارند.

وی با اشاره به اینکه جامعه مسلمانان و مقامات رسمی وظیفه بزرگی بر عهده دارند گفت: مقامات به تأخیری در رابطه با موضوعات مربوط به مسلمانان داشته آگاهی دارند از این رو ما باید توجه آنها را به مشکلات ادغام جلب کنیم از سوی دیگر آنها بیشتر به موضوعات امنیتی علاقمند هستند.

اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ این کشور است که مسلمانان حدود 400 هزار نفر از جمیعت آن را تشکیل داده اند.

استفان لاسیون رئیس یک گروه تحقیقاتی درباره اسلام در سوئیس در دانشگاه لوزان اهمیت برقراری ارتباط مسلمانان با جامعه را مورد تأکید قرار داد و گفت: اولویت برقراری ارتباط روزمره سازمانهای اسلامی با مردم سوئیس در سطح محلی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: این ارتباطها باید از رویدادهای گفتگوی دینی یاگشایش درهای مساجد فراتر رفته و به گفتگو با مردم و موضع گیری انجمنهای اسلامی درباره موضوعات اجتماعی برسد.

لاسیون اظهار داشت که مسلمانان و سیاستمداران سوئیس وظایف مهمی در این رابطه بر عهده دارند. مسلمانان باید برای جامعه توضیح دهند که ترسهای آنها از اسلام و پیروان آن بی پایه است و مسلمانان نیز شهروند سوئیس هستند. سیاستمداران سوئیس باید اشتباهات خود را تصدیق کرده و اذعان کنند که در کارهای خود در رابطه با مسلمانان موفق نبوده اند، اما متأسفانه این اتفاق رخ نداده است.

کد خبر 1001535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha