به گزارش خبرنگار مهر در اراک، غلامرضا مشرفی ظهر پنجشنبه به مناسبت 26 آذر روز حمل و نقل در جمع خبرنگاران در اراک افزود: در صورت عدم تزریق تسهیلات مناسب با سود پایین، فرسودگی ناوگان موجب کاهش ایمنی و افزایش هزینه نگهداری و تعمیرات، افزایش مصرف سوخت، تقلیل جایگاه و زیرساختهای حمل و نقل و کاهش بهره وری و افزایش آلودگی محیط زیست می شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 7/12 میلیون تن بار از استان به سایر نقاط کشور حمل شده است، افزود: استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت ترانزیتی مناسب از جمله استان هایی که میزان جابجایی بار در آن همواره با افزایش رو به رو بوده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان مرکزی اضافه کرد: طی 9 ماهه امسال چهار میلیون و 430 هزار نفر توسط 53 شرکت حمل و نقل مسافربری جابجا شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13.5 درصد کاهش داشته است.
مشرفی خاطرنشان کرد: پایین بودن کرایه جابجایی مسافر به ویژه مینی بوسها موجب شده که صرفه اقتصادی برای سرمایه گذار به شدت کاهش یابد و به همین علت سال گذشته به رغم کمبود تسهیلات در تمام بخش ها، تعداد محدودی تسهیلات خرید مینی بوس تامین و در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفت.
وی متذکر شد: 9 هزار و 961 نفر از رانندگان حرفه ای در بخش حمل و نقل کالا و دو هزار و 752 راننده در بخش حمل و نقل مسافر، کار جابه جایی مسافر درون و برون استانی را برعهده دارند.
وی با تاکید بر اینکه تعداد 350 اتوبوس، 450 سواری، یک هزار و 400 مینی بوس جمعا دو هزار و 200 دستگاه انواع وسایل نقلیه درون و برون استانی در بخش حمل و نقل فعالیت میکنند، بیان داشت: وسایل نقلیه اتوبوس و سواری از نظر نوع و سن در استان جزو جوانترین وسایل نقلیه عمومی در بخش مسافربری در سطح کشور است.
وی در ادامه از اجرای طرح ایمن سازی مدارس حاشیه راه های استان مرکزی در 75 مدرسه با اعتباری بالغ بر 100 میلیون ریال خبر داد و اظهار داشت: آموزش و پرورش، پلیس راه، شهرداری ها و دهیاری ها، سازمان حمل و نقل و پایانه ها در این طرح که به صورت ملی به مرحله اجرا درآمد همکاری داشته اند.
وی به اهداف اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: ارتقا سطح فرهنگ ایمنی و ترافیک، کاهش میزان تلفات و تصادفات، آشنایی بیشتردانش آموزان و اولیای آنان با قوانین راهنمایی و رانندگی از مهمترین اهداف این طرح بوده است.
مشرفی افزود: 30 تا 40 درصد تلفات جاده ای در کشور مربوط به تصادفات حاشیه راه هاست که تداوم این طرح می تواند گامی موثر در جهت کاهش میزان تلفات و تصادفات باشد.
وی اضافه کرد: 38 درصد تلفات عابرین پیاده ، کودکان و نوجوانان زیر 15 سال هستند، که اجرای طرح ایمن سازی حاشیه راه ها تا حد زیادی به کاهش این تلفات کمک خواهد کرد.
نظر شما