به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حجت الاسلام علی رضایی بیرجندی ظهر پنجشنبه در همایش بررسی حقوقی جنگ 22 روزه غزه از منظر حقوق بین الملل با تاکید بر اقدامات شورای حقوق بشر که به مناسبت 27 آذر ماه سالروز شهادت دکتر مفتح و پاسداشت وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه پیام نور استان برگزار شد، افزود: این فرآیند بر خلاف آنچه بر روی کاغذ مشاهده می شود یکی از پیچیده ترین مباحث در منابع انسانی و مدیریت دانش است.
وی با بیان اینکه در دین مبین اسلام از انسان به عنوان بهترین موجود و نقطه عطف عالم یاد شده است، بیان کرد: در زندگی صنعتی امروز انسان از جایگاه واقعی خود سقوط کرده است، که در راستای تقویت تفکر اسلامی که انسان را ارشد مخلوقات می داند، فرهنگ سازی کرد.
حجت الاسلام رضایی بیرجندی بر استفاده از اندیشه و تفکر اسلامی در زندگی تاکید کرد و گفت: بهترین سرمایه یک ملت نیروی انسانی آن جامعه است که باید در جهت تقویت این نیرو و استفاده از توانمندی هایش برنامه ریزی کرد.
امام جمعه بیرجند در پایان غزه را نماد مقاومت محرومان در برابر استکبار دانست و خاطرنشان کرد: در این جریان حقوق طبیعی انسانی مراعات نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند نیز در این سمینار با بیان اینکه نوار غزه از نظر بافت جمعیتی، یکی از پرتراکم ترین مناطق جهان، گفت: مطابق قوانین بین المللی حضور شبه نظامیان در میان مردم، مصونیت آنها را در برابر مورد حمله قرار گرفتن سلب نمی کند، بنابراین هر گونه حمله به جمعیت مردم، به بهانه حمله به شبه نظامیانی که در بین آنها پنهان شده اند، جنایت جنگی محسوب می شود.
حسین فرزانه پور با بیان اینکه حماس یک شاخه نظامی دارد اما یک سازمان سراسر نظامی نیست و یک تشکل سیاسی است، افزود: اعضای حماس به صورت دموکراتیک به عنوان نماینده مردم فلسطین انتخاب شده اند که تعداد زیادی از این رهبران منتخب مردم، توسط اسرائیل به گروگان گرفته شده و بدون اتهام در زندانهای اسرائیل نگهداری می شوند.
وی در ادامه به جایگزینی شورای حقوق بشر به جای کمیسیون حقوق بشر در سال 2005 میلادی اشاره کرد و بیان داشت: این شورا یکی از نهادهای سازمان ملل متحد است که جلوگیری از موارد نقض حقوق بشر از جمله اختیارات این شوراست.
فرزانه پور بر اهمیت حقوق بشر در جوامع امروز تاکید کرد و گفت: به دلیل اهمیت این موضوع رشته حقوق بین الملل بشر راه اندازی شده که نشان دهنده اهمیت و توجه به این مسئله است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند در خصوص حمایت از افراد و تضمین های حقوقی از افراد، بیان کرد: حمایت از فرد در دو زمینه مورد بحث قرار می گیرد که یکی حمایت جهانی از حقوق بشر است و دیگری مربوط به حمایت های منطقه ای است که در سازمان دهی این منطقه و سایر نهادها نقش مهمی را ایفا می کند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی نیز در این همایش بر همبستگی و همکاری بین وحدت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: این دو نهاد باید از پتانسیل، ظرفیت و بسترهای موجود استفاده کرده و در جهت توانمند سازی دانشجویان به کار گیرند.
ابراهیم تقی زاده دانشجویان را بالاترین سطح علمی و تفکر جامعه دانست و افزود: دانشگاه ها باید در جهت نخبه پروری و تقویت استعدادهای پر بار تلاش کنند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی در پایان با اشاره به بزرگداشت هفته پژوهش، تصریح کرد: پژوهش فعالیت مثبتی است که موجب تولید علم شده و علم نیز به خودی خود موجب توسعه کشور می شود.
نظر شما