۲۹ آذر ۱۳۸۸، ۹:۲۴

با حضور نمایندگان مجلس/

"پاسیاد پسر خاک" رونمایی می‌شود

"پاسیاد پسر خاک" رونمایی می‌شود

کتاب "پاسیاد پسر خاک" نوشته محمد قبادی که به زندگی و مبارزات حجت‌الاسلام سیدعلی اکبر ابوترابی می‌پردازد دوشنبه 14 دی ماه با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه هنری رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم افرادی چون محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس  مجلس و برادر علی اکبر ابوترابی فرد، تعدادی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، هدایت الله بهبودی مسئول دفتر ادبیات انقلاب حوزه هنری و تعدادی از آزادگانی که در دوران اسارت با مرحوم ابوترابی فرد هم بند بوده‌اند حضور خواهند داشت.

همچنین در حال حاضر حوزه هنری ساخت مستندی درباره این مبارز انقلابی را در دستور کار دارد که در آن مراسم پخش خواهد شد.

این کتاب از تولیدات دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری و به عنوان چهل و یکمین کتاب از مجموعه آثار تحقیقی این دفتر است که در دو فصل پیش از انقلاب و پس از انقلاب تدوین شده است.

محمد قبادی در فصل اول به پیشینه خانوادگی، تولد، تحصیل و فعالیت سیاسی و آشنایی ابوترابی‌فرد با شهید سیدعلی اندرزگو پرداخته است.

همچنین فصل دوم این اثر شرح فعالیتهای سیدعلی‌اکبر ابوترابی در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) و دوران دفاع مقدس و احوال وی در دوران اسارت در زندانهای ارتش متجاوز صدام را در بر دارد.

محمد قبادی نویسنده این کتاب معتقد است: "پاسیاد پسر خاک" کتابی است که در قالبی پژوهشی شرح زندگی و مبارزه‌های سیدعلی‌اکبر ابوترابی‌فرد را روایت می‌کند.

به گفته وی این کتاب ماحصل ساعتها گفتگو با افراد مختلفی است که در دوره‌های مختلف به نوعی با سیدعلی اکبر ترابی‌فرد آشنا و در ارتباط بوده‌اند.

او همچنین کلمه پاسیاد در عنوان این کتاب را به معنای پاسداشت می‌داند. در انتهای کتاب یاد شده منابع، فهرست اعلام، عکسها و اسنادی منتشر نشده از حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر ابوترابی‌فرد آورده شده‌ است.

"پاسیاد پسر خاک" از تولیدات واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری است که چاپ نخست آن در قطع رقعی و 444 صفحه با شمارگان 2500 نسخه  نسخه منتشر شده است.

سیدعلى‌اکبر ابوترابی‌فرد (1379 ـ 1318) در تظاهرات مردم قم در 15 خرداد سال 1342 حضورى فعال داشت و بعد از آن همراه شهید سیدعلى اندرزگو به مبارزه جدی علیه حکومت پهلوی همت گماشته و بارها مورد تعقیب ساواک قرار گرفت.

همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در کنار شهید مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نیروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذر ماه سال 1359 در یکی از ماموریتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد.

حجت‌الاسلام ابوترابى‌فرد در اردوگاههاى عنبر، موصل 1، 3، 4 و رمادیه و تکریت 5، 17، 18 و نیز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت سرانجام در سال 1369 به میهن بازگشت و در تاریخ هفتم مهر 1369 با حکم مقام معظم رهبری نماینده ولى‌فقیه در امور آزادگان شد.

وی در دوره‌هاى چهارم و پنجم مجلس شوراى اسلامی نیز نماینده مردم تهران بود و سرانجام در تاریخ دوازدهم خرداد 1379 بر اثر تصادف درگذشت.

کد خبر 1003237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha