به گزارش خبرگزاری مهر، دانشگاه کارولینای شمالی و دانشگاه A&T در ماه نوامبر بودجه ای 750 هزار دلاری را از دولت فدرال دریافت کردند تا نوعی سوخت زیستی و قابل استفاده را مخصوص کشاورزان و با استفاده از محصولاتی که در دسترس آنها قرار دارد، تولید کنند.
از این رو دکتر قاسم شهبازی با همکاری دیگر دانشمندان این دو دانشگاه در تلاش است دستگاهی مقرون به صرفه را که می تواند روغن گیاهان را به سوخت زیستی ارزان قیمت تبدیل کند، ابداع کرده و در اختیار کشاورزان قرار دهد. به این شکل کشاورزان قادر خواهند بود سوخت مورد نیاز خود را کشت داده و از آن بهره برداری کنند.
تولید سوخت زیستی در این پروژه به عهده دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی و تولید دستگاه آن به عهده دانشمندان دانشگاه A&T به رهبری شهبازی است. وی باید این دستگاه را در ابعادی کوچک و ارزان قیمت تولید کند که ارزان قیمت بودن آن از مهمترین مشکلات در اجرای این پروژه به شمار می رود.
به گفته شهبازی معمولا موادی که در فرایند تولید سوختهای زیستی نقش دارند بسیار حساس بوده و قابلیت زنگ زدن سریع را دارند و از این رو این تجهیزات معمولا از ورقهای فولادی گران قیمت تولید می شوند. به همین دلیل شهبازی به همراه تیمش در تلاش است از شیوه ای جدید برای تولید این دستگاه استفاده کند.
در این شیوه نوعی جدید از کاتالیزورها ابداع شده است که می تواند روغنها را به سوخت زیستی تبدیل کند، این کاتالیزور قابل استفاده مجدد بوده و شهبازی امیدوار است با کمک آن بتواند به سوخت زیستی با قیمتی کمتر از هر گالن 1.20 دلار دست پیدا کند.
طی این پروژه دانشمندان با کمک شبکه ای به نام BioNetwork با کشاورزان در ارتباط هستند تا بتوانند از نیازهای کشاورزان آگاه شده و راه حلهای قابل اجرایی را در اختیار آنها قرار دهند.
نظر شما