این نماینده مجلس در ادامه تاکید کرد: بخش سوم لایحه حمایت از خانواده مربوط به ازدواج مجدد است که پس از تعطیلات هفته آینده در مجلس بررسی خواهد شد.
پس از بررسی و تصویب این بند از لایحه باید به تصویب شورای نگهبان برسد در غیر این صورت به شورای مصلحت نظام ارجاع داده می شود.
اخوان با اشاره به اینکه به عنوان یک زن معتقد هستم که هیچ زنی نمی پذیرد همسرش ازدواج مجدد داشته باشد، گفت: علیرغم اینکه در ماده مربوط به ازدواج مجدد لایحه حمایت از خانواده آمده است که این امر در صورت رضایت همسر اول نه اجازه آن، توان مالی، برقرار کردن عدالت و... امکان پذیر است این درحالی است که در مهرورزی و محبت به هیچ وجه عدالت ایجاد نخواهد شد.
نمی توان با قانون ازدواج مجدد دست و پای مردی را که سالم نیست و قصد ازدواج مجدد دارد را بست و کسی جلودار اینگونه افراد نیست |
نیره اخوان |
در لایحه حمایت از خانواده 8 شرط برای ازدواج مجدد آورده شده است که رضایت همسر، خارج شدن از وظایف، زندانی شدن طولانی مدت زن، اعتیاد، ابتلا به امراض و... از جمله این شرایط هستند و در این صورت مرد می تواند مجددا ازدواج کند.
آسیب شناسان اجتماعی معتقدند اولین شرطی که برای ازدواج مجدد در لایحه قید شده رضایت همسر اول است نه اجازه آن. بسیاری از مردان زنان را با زور مجبور به این کار می کنند و شرایط زندگی را آنقدر برای زن خود سخت کرده که وی رضایت می دهد که دست از سر او بردارد و در این صورت دادگاه چگونه می تواند تشخیص دهد که زن واقعا رضایت داشته یا خیر.
نماینده مردم تهران در پاسخ به اینکه شاید با آزار و اذیت زن رضایت دهد، اظهار داشت: با این قانون نمی شود از حقوق این زنان دفاع کرد. بسیاری از مردان عنوان می کنند که به دلیل سر و سامان دادن زندگی زن نیازمند و حمایت و کمک ازدواج مجدد می کنند در صورتی که همیشه زنان از ازدواج مجدد فقط نیاز مادی ندارند. بنابراین افراد متاهل و خیر امکانات ازدواج را برای کسانی که پول ندارند و نمی توانند زندگی تشکیل دهند فراهم کنند.
به گفته این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، این قانون برای افراد متوسط الحال است که می خواهند اعتدال را رعایت کنند وگرنه دست و پای مردی را که سالم نیست و قصد ازدواج مجدد دارد را نمی توان با این قانون بست و هیچ قانونی جلودار اینگونه افراد نیست.
نظر شما