به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری اکلشیا، گیلرمو کربر رئیس برنامه اجرایی تغییرات جوی شورای جهانی کلیساها این توافق را در تضاد شدید با چند جانبه گرایی و اصول دموکراتیک در نظام سازمان ملل توصیف کرد.
این توافقنامه که به توافق کپنهاگ مشهور شده بین پنج کشور آمریکا، چین، هندوستان، آفریقای جنوبی و برزیل صورت گرفته و حاکی است: چاره اندیشی علمی برای نگاه داشتن دمای زمین زیر 2 درجه سانتی گراد حائز اهمیت است اما هیچ تعهدی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که به گرمایش زمین کمک می کند ایجاد نکرده است.
درحالی که این توافقنامه از سوی بان کی مون دبیرکل سازمان ملل به شروعی ضروری تعبیر شده است، بسیاری از گروه های غیر دولتی اظهار می دارند که این توافق سهم بسیار کوچکی برای خاتمه تبعات نامطلوب تغییرات جوی به ویژه برای کشورهای فقیرتر دارد.
اعضای هئیت شرکت کننده شورای جهانی کلیساها در این اجلاس به اتفاق این توافق را مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشتند که افراد فقیرتر بیشتر تحت تأثیر این توافق ناعادلانه قرار می گیرند.
شورای جهانی کلیساها تأکید کرده است که مذاکره کنندگان تمام کشورهای جهان باید با هدف مشخص کاهش انتشار دی اکسید کربن تا 40 درصد در کشورهای صنعتی تا سال 2020 این فعالیتها را ادامه دهند و همانطور که اسقف اعظم دسموند توتو خواستار عدالت اقلیمی برای مردم جهان شده باید بودجه سالانه ای معادل 150 میلیارد دلار برای تخفیف رنج ناشی از تبعات جوی در کشورهای آسیب پذیر درحال توسعه اختصاص دهند.
الیاس آبرامیدس رئیس هیئت اعزامی شورای جهانی کلیساها به اجلاس کپنهاگ با انتقاد از عدم شفافت بحثها در این همایش گفت: کپنهاگ فرصتی بود که از بین رفت.
گیلرمو کبر اعلام کرد که این تلاش ادامه می یابد. ما باید با بسیج کردن کلیساها و جامعه مدنی طی سال آینده در نیایشهای خود ، نواختن ناقوسهای کلیسایی و اقدامات آگاهی بخش به توافقی لازم الاجرا برسیم که در کپنهاگ به علت عدم تمایل بیشتر کشورهای صنعتی حاصل نشد.
نظر شما