۱ دی ۱۳۸۸، ۱۱:۲۴

شورای جهانی کلیساها از عدم شفافیت گفتگوهای کپنهاگ انتقاد کرد

شورای جهانی کلیساها از عدم شفافیت گفتگوهای کپنهاگ انتقاد کرد

رئیس برنامه اجرایی تغییرات جوی شورای جهانی کلیساها گفت: توافقهای حاصل شده در اجلاس تغییرات جوی کپنهاگ فاقد شفافیت لازم بود و رایزنیها بدون اتفاق آرا بلکه در خفا میان کشورهای قدرتمند جهان صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری اکلشیا، گیلرمو کربر رئیس برنامه اجرایی تغییرات جوی شورای جهانی کلیساها این توافق را در تضاد شدید با چند جانبه گرایی و اصول دموکراتیک در نظام سازمان ملل توصیف کرد.

این توافقنامه که به توافق کپنهاگ مشهور شده بین پنج کشور آمریکا، چین، هندوستان، آفریقای جنوبی و برزیل صورت گرفته و حاکی است: چاره اندیشی علمی برای نگاه داشتن دمای زمین زیر 2 درجه سانتی گراد حائز اهمیت است اما هیچ تعهدی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که به گرمایش زمین کمک می کند ایجاد نکرده است.

درحالی که این توافقنامه از سوی بان کی مون دبیرکل سازمان ملل به شروعی ضروری تعبیر شده است، بسیاری از گروه های غیر دولتی اظهار می دارند که این توافق سهم بسیار کوچکی برای خاتمه تبعات نامطلوب تغییرات جوی به ویژه برای کشورهای فقیرتر دارد.

اعضای هئیت شرکت کننده شورای جهانی کلیساها در این اجلاس به اتفاق این توافق را مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشتند که افراد فقیرتر بیشتر تحت تأثیر این توافق ناعادلانه قرار می گیرند.

شورای جهانی کلیساها تأکید کرده است که مذاکره کنندگان تمام کشورهای جهان باید با هدف مشخص کاهش انتشار دی اکسید کربن تا 40 درصد در کشورهای صنعتی تا سال 2020 این فعالیتها را ادامه دهند و همانطور که اسقف اعظم دسموند توتو خواستار عدالت اقلیمی برای مردم جهان شده باید بودجه سالانه ای معادل 150 میلیارد دلار برای تخفیف رنج ناشی از تبعات جوی در کشورهای آسیب پذیر درحال توسعه اختصاص دهند.

الیاس آبرامیدس رئیس هیئت اعزامی شورای جهانی کلیساها به اجلاس کپنهاگ با انتقاد از عدم شفافت بحثها در این همایش گفت: کپنهاگ فرصتی بود که از بین رفت.

گیلرمو کبر اعلام کرد که این تلاش ادامه می یابد. ما باید با بسیج کردن کلیساها و جامعه مدنی طی سال آینده در نیایشهای خود ، نواختن ناقوسهای کلیسایی و اقدامات آگاهی بخش به توافقی لازم الاجرا برسیم که در کپنهاگ به علت عدم تمایل بیشتر کشورهای صنعتی حاصل نشد.

کد خبر 1004945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha