به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، در نشست صمیمی حوزویان و دانشگاهیان در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد هر کدام از حاضران بی پرده به طرح برخی مباحث و انتظارات از یکدیگر پرداختند که مشروح این نشست دو ساعته در ذیل می آید.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی استان لرستان اولین سخنرانی بود که پشت تریبون آمد و سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: در حال حاضر بین دانشگاه و حوزه درک متقابلی وجود ندارد.
حجت الاسلام حمیدرضا حنان در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد اظهار داشت: یکی از زمینه های ایجاد وحدت میان دانشگاه و حوزه داشتن درک متقابل این دو از یکدیگر است.
وی با انتقاد از اینکه دانشگاه و حوزه دارای زبان مشترکی نیستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر درک متقابلی از اندیشه ها و مفاهیم هر دو طرف محقق نشده است.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی استان لرستان با تاکید بر کنار گذاشتن پیش داوری ها و حفظ کردن حریم دانشگاه و حوزه توسط یکدیگر، بیان داشت: دانشگاه و حوزه باید یک هدف و دغدغه مشترک با هم داشته باشند.
حنان با تاکید بر ضرورت توجه به قلمرو معرفتی و سیاسی این دو پایگاه خواستار ایجاد فضای سالم گفتگو و تعامل میان دانشگاه و حوزه شد و عنوان کرد: حوزه و دانشگاه باید با کنار گذاشتن تعصب و رعایت اخلاق علمی در راستای وحدت بخشیدن میان این دو پایگاه گام بردارند.
وی با اشاره به ضرورت وحدت میان دانشگاه و حوزه خاطرنشان کرد: وحدت میان این دو پایگاه باعث انسجام و ایجاد تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ...می شود.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی استان لرستان یادآور شد: تاریخ نشان داده است که وحدت میان حوزه و دانشگاه در کشور باعث انقلابها و نهضتهای عظیمی از جمله نهضت مشروطه، نهضت نفت و پیروزی انقلاب اسلامی شده است.
حنان با اشاره به دیگر مزایای ایجاد وحدت میان دانشگاه و حوزه بیان داشت: وحدت این دو پایگاه باعث عدم نفوذ و تسلط بیگانگان در مسائل کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف و چشم اندازهای وحدت میان دانشگاه و حوزه، خاطرنشان کرد: وحدت این دو با همدیگر باعث احیای تمدن اسلامی، ایجاد نهضت تولید علم و آزاد اندیشی، وحدت در نگرشهای تحقیقی و علمی و اسلامی شدن معرفت در علوم انسانی می شود
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی استان لرستان با بیان اینکه وحدت میان حوزه و دانشگاه باعث می شود یکسری موانع موجود بر سر راه علم رفع شود، عنوان کرد: در حال حاضر بزرگترین مانع بر سر راه علم ایجاد نگاه سکولاریته توسط بعضی ها به معقوله علم است.
حنان با تاکید بر اینکه بعضی ها به دنبال جدایی دین از سیاست هستند، عنوان کرد: به تبع این جدایی باعث جدایی حوزه و دانشگاه خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد نیز در ادامه این همایش در سخنانی عنوان کرد: هم حوزه نیاز دارد که با دانشگاه تعامل داشته باشد و هم دانشگاه نیازمند تعامل با حوزه است.
حجت الاسلام عبد الرضا جمالزاده با تاکید بر تعامل حوزه و دانشگاه در عرصه های علمی، سیاسی، اجتماعی و تحقیقاتی خاطر نشان کرد: وحدت میان دانشگاه و حوزه یعنی وحدت در هدف و روش برای خدمت به مردم است.
وی با تاکید بر به روز بودن حوزه ها و ایجاد علوم جدید در این پایگاه، بیان داشت: دانشگاه نیز باید در راستای ایجاد شیوه های جدید کلاس داری و تحقیق بین دانشگاهی قدم بردارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد نیز در ادامه این همایش با اشاره به وجود دیدگاه های متفاوت در زمینه عدم وجود وحدت میان دانشگاه و حوزه، بیان داشت: امروزه بعضی از دیدگاه ها در این زمینه وجود دارد که میان دین و دانشگاه مغایرت وجود دارد.
یدالله ملکی راد با اشاره به دیگر دیدگاه موجود در زمینه اختلاف میان دانشگاه و حوزه عنوان کرد: دیگر دیدگاه موجود معتقد است که دانشگاه می خواهد یک محقق تربیت کند اما حوزه تنها می خواهد یک مقتدای دینی تربیت کند.
وی با بیان اینکه بعضی دیدگاه ها در دانشگاه می گویند که ما می خواهیم هیچ خط قرمزی برای کسب علم وجود نداشته باشد، اظهار داشت: این دیدگاه معتقد است حوزه ها در مقابل این خط قرمزها متوقف شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد عنوان کرد: باید در مقابله با اختلافات این دو پایگاه با یکدیگر منشاء اختلاف را پیدا کرد و یک راهکار جدی ارائه داد.
ملکی راد با تاکید بر اینکه اختلاف میان حوزه و دانشگاه بر اساس عدم درک استنباط مفاهیم این دو با یکدیگر است، عنوان کرد: تا فهم درستی از مفاهیم موجود در این دو بخش نداشته باشیم به وحدت میان آنها نزدیک نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه حوزه باید به همان سبک شهید مطهری که در علوم و فنون تحقیق می کرد گام بردارد، عنوان کرد: دانشگاه نیز باید به همان اندازه که به امور دنیوی اهمیت می دهد باید به مسائل اخروی نیز بها بدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد با تاکید بر اینکه دانشجو باید بداند بدون دین راه به جایی نخواهد برد، بیان داشت: معارف دینی در هر زمان و مکانی دارای بالندگی فراوانی بوده است.
ملکی راد با بیان اینکه روحانیت نیز باید بداند تنها نیاز مردم احکام دینی نیست، خاطرنشان کرد: روحانیت باید مانند شهید مطهری به تمام ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی و ... بپردازد.
وی یادآور شد: دانشگاه و حوزه باید درک متقابلی از یکدیگر داشته باشند و ریشه های تاریخی این اختلافات را بشکافند و برای حل تعارض میان خود گام بردارند.
نظر شما