ریشه عزاداریهای محرم می بایست براساس دینداری و مبانی و اصول اسلامی باشد . بی تردید شعور دینی در کنار شور اسلامی می تواند عزاداریها را ارزشمند و اثرگذار کند.
عزاداری وقتی می تواند ارزشمند باشد که معنویت در تمام ابعاد و لحظات آن جاری و ساری باشد و برگزارکنندگان مجالس مختلف عزاداری این موضوع را در نظر داشته، برای برگزاری مجلسی تلاش کنند که در عین بزرگی و شکوه، از معنویت، عقلانیت و منطق نیز بهره مند باشد .
اگر شعور و عقلانیت در عزاداریهای محرم مورد توجه قرار نگیرند، غلو و دروغ مجالس را فرا گرفته از ریشه و اصل دور شده، تأثیری اشاعه فرهنگ و فلسفه عاشورا نداشته، مخرب نیز بوده و شائبه های بسیاری برای افراد کم اطلاع و سست عنصر به وجود می آورند .
بهره مندی از سخنرانهای مطلع و مجرب راهکاری برای رفع آسیبهای مراسم عزاداری امام حسین (ع) در ماه محرم است .
سخنران آگاه از فلسفه دقیق قیام سیدالشهداء و واقعه عاشورا، و آگاه از شرایط و نیازهای روز ، می تواند مفسر خوبی برای مخاطبان بوده، با تشریح دلایل و نتایج مثبت این قیام برای تاریخ اسلام و مسلمانان، یکی از ابعاد مهم تاریخ اسلام را به درستی و دقیق در اذهان بنشاند .
امام حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است و می بایست هیئتهای مذهبی در ایام عزاداری به این مسئله به خوبی توجه کرده و این چراغ را برای هدایت و راهنمایی آیندگان درخشنده نگهدارند .
سخنران مذهبی باید با باور قلبی و عمیق، بیانگر مسائل تاریخی اسلام بوده، شعائر را به درستی تبیین و خود نیز الگویی از یک مسلمان واقعی و راستین باشد .
نظر شما