۳ دی ۱۳۸۸، ۱۰:۲۷

یک کارشناس آلمانی:

صادر کردن نظم غربی به افغانستان خطای اساسی و عامل هرج و مرج است

صادر کردن نظم غربی به افغانستان خطای اساسی و عامل هرج و مرج است

یک کارشناس آلمانی با تاکید بر اینکه خطای اساسی ما در عملیات افغانستان این بوده است که می خواستیم نظم مدنظر خود را به این کشور صادر کنیم نتیجه چنین روندی را هرج و مرج بیشتر دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، "مارکوس کایم" رئیس گروه تحقیقات سیاست امنیتی در موسسه علم و  سیاست برلین در گفتگو با روزنامه تاگس اشپیگل اظهار داشت : تجربه به ما یاد داده است که جنگهای شهروندی طولانی مدت تنها زمانی پایان پیدا می کنند که ما موفق شویم احزاب مخالف را در یک سیستم سیاسی با هم هماهنگ کنیم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد : ما باید خود را عادت دهیم که تصمیم گیری درباره بسیاری مسائل را به خود افغانها واگذار کنیم. خطای اساسی در عملیات ما در افغانستان تا به حال این بوده است که می خواستیم تصورات نظم خود را به این کشور صادر کنیم؛ چنین روندی به هرج و مرج می انجامد.

این کارشناس آلمانی در ادامه گفت چیزی که در حال حاضر در سیاست آلمان درباره افغانستان مشخص است درماندگی در این عملیات است. ما می بینیم که با وجود شدت گرفتن عملیات نیروهای ما در این کشور نتایج به بار آمده همچنان ناچیز است و شرایط امنیتی در این کشور بحرانی بدتر می شود.

وی در بخش دیگری از این گفتگو مذاکره با طالبان را برای حل مسئله افغانستان به عنوان یک راهکار ارزیابی و خاطرنشان کرد:  ما در گذشته دو خطا انجام داده ایم ما وقت و نیروی خود را تلف کرده و هم زمان خیلی چیزها را خواسته ایم.

کد خبر 1006109

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha