دکتر مهرزاد مستشاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر بیش از هزار ژنوتیپ انگور کشور در ایستگاههای تحقیقاتی انگور پرورش داده می شود، افزود: با تحقیقاتی که در این ایستگاهها انجام می شود درصدد هستیم ارقام مقاوم به سرما، بارشهای پایان فصل و سازگار با منطقه را تولید و معرفی کنیم.
وی به نتایج تحقیقات این مرکز اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا طرحهای تحقیقاتی اجرا شد که از آن جمله می توان به اجرای طرح "سرمازدگی انگور" و "انگور مقاوم به بارشهای پایان فصل" اشاره کرد که در نهایت موفق به معرفی ارقام انگور مقاوم به سرما و بارشهای پایان فصل شدیم. نتیجه این پروژه به صورت طرح ترویجی به بهره برداران معرفی شد.
مستشاری انگور ارقام "بی دانه قرمز" و "بی دانه سفید" را از مهمتری گونه های استان قزوین نام برد و خاطرنشان کرد: این نوع گونه ها در حال حاضر در بیش از 30 هزار هکتار در سطح منطقه و 25 هزار هکتار تنها در منطقه تاکستان در حال بهره برداری است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی قزوین با ابراز تاسف از اینکه باغات به صورت سنتی مدیریت می شوند، یادآور شد: سیستمهای جدیدی در این مرکز تحقیقات وجود دارند و طبق برنامه قرار است به صورت انتقال فناوری و دانش به کشاورزان نسبت به تغییر سیستم سنتی باغات به مکانیزه اقدام شود.
مستشاری از اجرای 10 پایلوت کشاورزی مکانیزه در این استان خبر داد و به مهر گفت: برای تغییر سیستم سنتی باغات، ایجاد 10 پایلوت توسعه کشاورزی مکانیزه را در دستور کار قرار دادیم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات این مرکز در زمینه اصلاح نژاد انگور اضافه کرد: تحقیقاتی که در ایستگاههای تحقیقاتی در این زمینه تعریف و اجرا شد در سطح استان بوده است و برای اجرای این طرحها در سطح کشور نیاز به سرمایه گذاری کلان داریم که با قول مساعدی که از مسئولان استان گرفتم امیدواریم بتوانیم با آزمایشگاه مجهزی در زمینه تحقیقات آزمایشگاهی و تحقیقات اصلاح نژاد، گامهای موثری برداریم.
مستشاری به مهر خبر داد:
تولید انگور مقاوم به سرما/ اجرای 10 پایلوت توسعه کشاورزی مکانیزه
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و مراتع استان قزوین با تاکید بر اینکه این مرکز بزرگترین ایستگاه تحقیقات انگور در سطح خاورمیانه را دارا است گفت: پژوهشگران این مرکز موفق به تولید انگور مقاوم به سرما و بارشهای پایان فصل شدند.
کد خبر 1006996
نظر شما