۸ دی ۱۳۸۸، ۱۵:۴۴

بازتعریف جایگاه احزاب درکشور/

عسگری:جامعه نیازمندحزب فراگیر است/قدرت احزاب مانع التهاب جامعه

عسگری:جامعه نیازمندحزب فراگیر است/قدرت احزاب مانع التهاب جامعه

نماینده مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مجلس شورای اسلامی گفت: در زمان حاضر خلاء وجود حزبی فراگیر با سیطره فکری گسترده در جامعه به چشم می خورد و جامعه از فقدان چنین حزبی رنج می برد.

حجت الاسلام علی عسگری، در گفتگو با خبرنگار مهر در بیان اینکه احزاب چه جایگاه و نقشی را باید در جامعه ایفا کنند؟ اظهارداشت: احزاب باید پاسخگوی همه شبهات و نیازهای فکری جامعه باشند و تولیدکننده یک تفکر ایدئولوژیک با شعاعی گسترده در داخل و خارج از کشور،ارائه دهنده  آموزش های جامع به مردم و رهبری کننده و تولید کننده  فکر متناسب با زمانه و مکان باشند. 

عسگری ادامه داد: در زمان حاضر متاسفانه احزاب فراگیر و با سیطره فکری گسترده که بتواند در جامعه اعمال نفوذ کنند، وجود ندارد و بیشتر احزاب محفلی و شبیه جویبارهای کوچکی اند.

وی با اشاره به اینکه سالها است که دیگر حزبی همچون حزب جمهوری اسلامی در کشور تشکیل نشده است، ادامه داد: در زمان حاضر خلاء وجود چنینی حزب و تشکیلاتی در جامعه مشهود است و جامعه از نبود احزاب فراگیر در رنج است.

نماینده مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مجلس خاطرنشان کرد: رفتارهای سیاسی در کشور حالت جویبارهای باندی به خود گرفته و به دلیل نبود حزب ایدئولوژیک با رهبری مسلط، تفکرات افراطی که بر مینای احساسات و نه عقلانیت عمل می کنند، میدان دار فضای فکری در کشور شده اند.

عسگری در بیان اینکه چه باید کرد تا فرهنگ تحزب در جامعه نهادینه شود، گفت: مسئولان کشور باید بستر فعالیت های حزبی را در جامعه ایجاد کنند و تنها از طریق برخورد معقول و منطقی با مسائل می توان از آسیب های تندروی در جامعه جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه براساس قانون اساسی احزاب برای انجام فعالیت در چارچوب قانون، آزادی عمل دارند، تصریح کرد: در زمان حاضر تفکرات وارداتی و جعلی از تحزب و فعالیت سیاسی در کشور رواج دارد که هیچ سنخیتی با تفکرات مذهبی و فرهنگ دینی ما ندارد.

نماینده مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: براساس فرهنگ دینی و اسلامی ما، سیاست به معنی تدبیر در امور، ارشاد و هدایت خلق در درازمدت و کوتاه مدت ، معرفت گستری و منکرزدایی و تاثیرگذار در بیداری انسانی و اسلامی افراد، است، حال آنکه متاسفانه به دلیل اینکه از این تعاریف در جامعه فاصله گرفته ایم عمدتا سیاست را به معنی حقه بازی و دقلکاری و به تعبیر امام راحل، پدرسوختگی به کار گرفته اند.

احزاب نه تنها به وظایف خود به درستی عمل نمی کنند، بلکه احزاب کارآمدی هم در کشور نداریم تا به تبیین این معانی مهم در کشور بپردازند و در زمان حاضر بلبشوی سیاسی در کشور حکم فرما است

عسگری با اشاره به ضعف عملکرد احزاب در کشور، افزود: احزاب نه تنها به وظایف خود به درستی عمل نمی کنند، بلکه احزاب کارآمدی هم در کشور نداریم تا به تبیین این معانی مهم در کشور بپردازند و در زمان حاضر بلبشوی سیاسی در کشور حکم فرما است.

 نماینده مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره اینکه این بهم ریختگی سیاسی موجب شده تا عده ای از افراد تندروی گروههای سیاسی کشور، رفتارهای غیردینی و غیر انسانی تا اعمال آدم کشی در جامعه انجام دهند، اظهارداشت: اگر احزاب قوی و کارآمد در کشور وجود داشت، با این تفکر و رویکرد در جامعه مبارزه می شد و این التهابات افکارعمومی در جامعه اتفاق نمی افتاد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور حزب داری و حزب گردانی به یک تابو بدل شده است، افزود: مسئولان کشور باید با پروبال دادن به احزاب کشور، این تابو را بشکنند و در زمینه ایجاد فرهنگ تحزب در جامعه تلاش کنند.

عسگری تاکید کرد: باید رفتارهای سیاسی در کشور قاعده مند شود و رقابت های سیاسی به طور صحیح و در چارچوب قانون انجام گیرد.

نماینده مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام  با اشاره به اینکه برخی نان خود را در دعوا می بینند و از این فضا سوء استفاده می کنند، اضافه کرد: وجود احزاب قدرتمند و کارآمد از این رفتارها در جامعه جلوگیری می کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا وجود رسانه برای  احزاب ضروری است؟ گفت: حزب بدون رسانه ، حزب نیست.

کد خبر 1007297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha