به گزارش خبرگزاری مهر، 106 تشکل و 14 ائتلاف با ثبت نام در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق برای کسب 325 کرسی پارلمان آینده( تعداد کرسی های پارلمان فعلی 275 عدد است) در انتخابات هفتم مارس 2010(16 اسفند) با هم رقابت خواهند کرد.
"محمد الحمیداوی" عضو حزب فضیلت اسلامی در پارلمان عراق به پرسشهای خبرگزاری مهر درباره آخرین تحولات سیاسی و امنیتی عراق و به ویژه انتخابات پارلمانی آتی پاسخ داد.
وی درباره انتخابات آتی و آینده سیاسی در سایه اوضاع فعلی گفت : من معتقدم اقدامات تروریستها و انفجارهای اخیر تاثیرات چندانی بر آینده روند سیاسی نخواهد گذاشت، زیرا روند سیاسی در مسیر تثبیت و نهادینه شدن قرار دارد.
حمیداوی خاطر نشان کرد : آنهایی که دارای دیدگاه و رویکرد طایفه ای هستند بر شعله ور کردن آتش جنگ داخلی برای از هم گسیختگی بافت اجتماعی عراق و در نتیجه شکست روند سیاسی حساب باز کرده اند.
وی افزود : معتقدم عقلای دو طرف یعنی شیعیان و اهل سنت خطر این توطئه را درک می کنند و به همین سبب دیدیم که آنها به طور آشکار و قاطع با ایده بازگشت عقربه های ساعت به عقب و بازگشت درگیریهای طایفه ای میان طرفین مخالفت کردند.
عضو حزب فضیلت اسلامی در پارلمان عراق تصریح کرد : به اعتقاد من انفجارهای تروریستی، بیش از همه پرده از ناامیدی و سردرگمی شدید کسانی بر می دارد که بر ایجاد هرج و مرج اجتماعی و سیاسی حساب باز کرده بودند.
آرایش سیاسی گروهها برای شرکت در انتخابات پارلمانی آتی
حمیداوی درباره آرایش سیاسی موجود برای شرکت در انتخابات آتی خاطر نشان کرد : من معتقدم ما تا حد زیادی از دایره تنگ طایفه گری خارج شده ایم ما قبلا از فهرستهای شیعی، فهرستهای سنی، فهرستهایی که به این طایفه و یا آن طایفه وابسته است، حرف می زدیم اکنون تا حد زیادی به ویژه در زمینه شیعی، فهرستهای بسته یعنی فهرست صرفا شیعی و یک فهرست از یک طایفه مشخص نداریم.
وی افزود: در بین شیعیان، چندین فهرست وجود دارد که مطرح ترین آنها ائتلاف ملی عراق(به رهبری مجلس اعلا) است که رویکرد انعطاف پذیری در برابر گروههای سیاسی وابسته به طوایف دیگر دارد.
حمیداوی خاطر نشان کرد : همچنین ائتلاف دولت قانون که متشکل از طیفهای مختلف است همچنین تشکلهای دیگری که گروههای سنی و شیعی در آنها وجود دارد و فقط جبهه التوافق ویژگی طایفه ای مذهب سنی را حفظ کرده است، به طور کلی معتقدم ما گامهای مهمی برداشته ایم و رقابت بر اساس برنامه های سیاسی آغاز شده است و شهروندان دیگر بر اساس محاسبات طایفه ای به فهرستها توجه نمی کنند، بلکه بر اساس شایستگی و صلاحیت و میزان خدمات و نوع برنامه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی، فهرستهای انتخاباتی خود را انتخاب می کنند.
وی درباره اینکه آیا اختلافات اساسی و بنیادی میان گروههای شیعه درباره ترکیب پارلمان آینده وجود دارد و دلایل شکست تشکیل ائتلاف یکپارچه و واحد میان شیعیان به مهر گفت : هیچ اختلاف بنیادی و ریشه ای میان گروههای شیعه به گونه ای که رابطه میان آنها قطع باشد وجود ندارد و فقط اختلاف نظر سیاسی وجود دارد .
حمیداوی افزود : معتقدم برخی بر نمادگرایی سیاسی تکیه می کنند؛ نوری المالکی نخست وزیر عراق دستاوردهای زیادی محقق کرده است و نماد بودن آن می تواند عناصر شیعی و عناصر سیاسی را جذب کند و میدان متعلق به اوست و در نتیجه تمایلی ندارد که خود را در یک فهرست مشخص محدود کند.
وی گفت : به طور مشخص آقای نوری المالکی احساس می کند که نمادی برای شیعیان و اهل سنت است و دستاوردهای فراوانی برای عراق به ارمغان آورده است در نتیجه از نظر خود باید با یک فهرست مستقل با تکیه بر نمادگرایی شرکت کند بدون اینکه نیاز به ورود به یک فهرست مشخص شیعی داشته باشد، زیرا اگر در چنین فهرستی وارد شود ممکن است متهم به طایفه گری شود.
حمیداوی در عین حال خاطر نشان کرد : معتقدم هیچ اختلاف ریشه ای و اساسی میان گروههای شیعی وجود ندارد که مانعی در برابر تشکیل ائتلاف فراگیر هر چند پس از انتخابات باشد و تنها برخی گروهها ملاحظات و محاسبات سیاسی خاص دارند و معتقد هستند که مصلحت سیاسی آنها در وارد نشدن به یک فهرست یکپارچه است.
نظر شما