دکتر سیدصفاعلی فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر به فعالیتهای این مرکز در حوزه گیاهی اشاره کرد و افزود: پژوهشگران شرکتهای "زیست آرمان سبز" و "زیست فناوری کالوس" مستقر در مرکز رشد زیست فناوری با مطالعاتی که در زمینه کشت بافت گیاهان انجام دادند توانستند روشهای تکثیر و تولید برخی گیاهان زینتی را ارائه دهند.
وی تولید و تکثیر "رز"، "ژربا" و "آنتوریوم" را از جمله این تحقیقات دانست و ادامه داد: پژوهشگران این مرکز از طریق کشت بافت موفق به تولید نهال مادری این گیاهان زینتی شدند.
فاطمی با تاکید بر اینکه این طرح در حال انعقاد قرارداد برای تولید انبوه این نوع گیاهان زینتی است، اظهار داشت: نهال مادری این گیاهان از خارج وارد می شود و ما توانستیم نهال مادری سه گیاه زینتی "رز"، "ژربرا" و "آنتوریوم" را تولید کنیم.
وی با بیان اینکه بر روی پایه درخت سیب، انار و GF هم کارهایی را شروع کردیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم به محض نهایی شدن، پروتکل های آنها وارد عرصه شوند. با کارهای پژوهشی که در این مرکز انجام می شود ما می توانیم ادعا کنیم که در آینده نزدیک از واردات نهال مادری این گیاهان بی نیاز شویم.
مدیر مرکز رشد زیست فناوری تولید گیاه سالم را از دیگر برنامه های این مرکز نام برد و ادامه داد: ارتباط تولید گیاه سالم (عاری از هرگونه بیماری) از اولویتهای پژوهشگران این مرکز است که در این راستا فعالیتهایی در دستور کار قرار دارد.
به گزارش مهر، آنتوریوم گیاه زیبای آپارتمانی است که دارای برگهای کشیده و خنجری به رنگ سبز پررنگ و گلهایش قرمز و قلبی شکل و فاقد ساقه هستند. سرزمین مادری آن گواتمالا است.
نظر شما