به گزارش خبرنگار هنري "مهر" ، شماره جديد نشريه فوق تحت عنوان كلي نقد هنر منتشر شده و مقالات و مطالب فراواني درخصوص اين موضوع به زيور طبع آراسته شده است . از جمله اين مقالات مي توان به " نگاهي به نشانه شناسي هنر مفهومي " اثر آزيتا افراشي اشاره كرد .
در اين مقاله سعي نويسنده بر آن بوده است تا هنرهاي مفهومي را بر اساس دستگاه نشانه شناختي بررسي كند. قالب كلي مقاله بر اين پايه است كه نشان دهد آثار مطرح هنر مفهومي بر اساس كدام يك از سه نوع نشانه نام برده شده توسط چارلز ساندرزپيرس ، قابل بررسي اند . در اين مقاله ، نويسنده پس از ذكر تاريخ مختصري از نحوه شكل گيري هنرهاي مفهومي درجهان انواع نشانه را توضيح مي دهد و تفاوت بين شمايل ، نمايه و نماد را از ديدگاه پيرس تبيين مي كند . در اين مقاله تاكيد مي شود ؛ نشانه هاي هنر مفهومي نشانه هاي شمايلي - نمادين هستند .
از جمله ديگر مقالات اين شماره بيناب ، مقاله " قرآن به منزله اثري ادبي " نوشته مستننصرمير با ترجمه و توضيح ابوالفضل حري است . رويكرد اين مقاله در زمينه بررسي ويژگي هاي سترك ادبي قرآن است و برآن تاكيد شده ؛ رابرت آلتر و فرانك كرمود ، گرد آورندگان كتاب راهنماي ادبي كتاب مقدس از كارآمدي مسلم رويكرد ادبي به كتاب مقدس اظهار خوشنودي كرده و افزوده اند كه نيار پژوهندگان مذهبي و غير مذهبي اين است كه كتاب مقدس همانگونه كه هست خوانده شود ، يعني به مثابه اثر ادبي گران سنگ و تاثير گذار . قرآن نيز به سان كتاب مقدس شاهكار ادبي شناخته شده اي است . اما متاسفانه هنوز هيچ كس آن چنان كه مولتون در وصف كتاب مقدس سخن رانده ، قرآن را وصف نكرده است . در ادامه اين مقاله ، نويسنده به شكلي علمي به بررسي و موشكافي ويژگي هاي ادبي غني اين كتاب آسماني مي پردازد و نشان مي دهد كه اين اثر از چنان جايگاه رفيعي برخوردار است كه هيچ اثري ياراي برابري با آن نيست .
از ديگر مقالات ارائه شده دراين شمار بيناب مي توان به "كاربرد نظريه درنقد " نوشته فاطمه بقراطي ، " نگاهي كوتاه به نقد هنري درعصر حاضر" اثر مصطفي گودرزي ديباج و " به سوي مطالعه زبان معناشناختي تصوير ازحميد رضا شعري اشاره كرد .
شماره پنجم و ششم دو ماهنامه فرهنگي هنري بيناب ، نشريه فرهنگي هنري پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري ، منتشر شد .
کد خبر 100895
نظر شما