۱۴ دی ۱۳۸۸، ۹:۵۵

احیاء بافتهای فرسوده مناسب ترین راه تامین مسکن در قزوین است

احیاء بافتهای فرسوده مناسب ترین راه تامین مسکن در قزوین است

قزوین - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان قزوین گفت: مناسبترین و با صرفه ترین راه تامین مسکن در این استان بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری است.

عبدالمجید هدایت فر در گفتگو با خبرنگار مهر درقزوین اظهار داشت: هم اکنون در استان قزوین یکهزارو۲۰۰هکتار بافت فرسوده  وجود دارد که ۴۵۰هکتار آن در داخل شهر قزوین است که با احیای این بافتها می توان تا پنج برابر ظرفیت آنها مسکن تولید کرد.

وی بابیان این مطلب که ۱۰ درصد خیابان و کوچه های شهرها از محل عقب نشینی پلاکها آزاد می شود، اظهار داشت: با احیای ۴۵۰هکتار بافت فرسوده شهر قزوین ۴۵هکتار از معابر شهرداری آزاد می شود.

هدایت فراعلام کرد: در برخی از بافتهای فرسوده قزوین مانند هادی آباد معضلات اجتماعی و فرهنگی فراوانی وجود دارد و به علت رعایت نشدن ضوابط شهرسازی و معماری در این منطقه بعضی از واحدهای مسکونی آن حدود ۳۰ مترمربع زیربنا دارد.

به گفته هدایت فر در صورت بروز حوادث پیش بینی نشده در این مکانها به علت فرسوده بودن بافتها و عدم دسترسی دستگاههای خدمات رسان در این محله ها احتمال خسارتهای جبران ناپذیری می رود.

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان قزوین نوسازی، بازسازی و احیای بافت های فرسوده را از ضرورتهای مدیریت شهری دانست و گفت: دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده به عنوان یک نهاد حاکمیتی نقش سیاستگذاری، نظارتی و تشویقی دارد.

وی ارائه یک طبقه تراکم تشویقی، تسهیلات بانکی بدون سپرده و یارانه را از بسته های تشویقی برای احیای بافت فرسوده اعلام کرد و افزود: طی سالهای ۸۷ و ۸۸ تعداد ۷۲ پلاک جهت احیای بافتهای فرسوده برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شدند.

هدایت فر، سهمیه ابلاغی وزارت مسکن و شهرسازی در سال جاری برای استان قزوین را ۶۴۰ واحد با تسهیلات ۱۵۰میلیون ریالی برای هر واحد اعلام کرد و گفت: باتوجه به محدودیت زمانی در صورت عدم استقبال شهروندان استفاده از تسهیلات به استانهای دیگر واگذار می شود.

به گفته این مسئول، طبق ماده ۳۰ قانون برنامه چهارم توسعه کشور، دولت طی ۱۰سال باید بافتهای فرسوده شهرها و روستاها را ساماندهی ونسبت به اصلاح و حذف این گونه بافتها اقدام کند که انجام این کار به وزارت مسکن و شهرسازی ( شرکت عمران وبهسازی شهری ایران ) واگذار شده است.
 
بافت فرسوده به محدوده ای گفته می شود که حداقل ۵۰ درصد پلاکهای آن زیر حد نصاب تفکیک یا ۵۰ درصد پلاکها فاقد استحکام کافی و یا ۵۰ درصد معابر آن کمتراز شش متر باشد.

کد خبر 1010808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha