به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، مسعود زنگنه صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: سطح زیرکشت محصول زیتون در شهرستان طارم در سال زراعی جاری 13 هزار و 400 هکتار بوده است که شش هزار و 200 هکتار از این باغات بارده هستند.
وی با بیان اینکه 16 هزار و 800 تن از محصول زیتون به صورت کنسروی و 11 هزار و 200 تن به صورت زیتون روغنی برداشت شده است، ادامه داد: امسال میزان استحصال روغن زیتون هزار و 866 تن بوده که این رقم نسبت به سالهای گذشته 10 درصد افزایش یافته است.
زنگنه افزود: روغن زیتون در چهار واحد روغن کشی فعال در سطح شهرستان طارم به ظرفیت سالانه 19 هزار و 500 تن استحصال می شود.
وی با بیان اینکه روغن زیتون با وجود فواید درمانی و خوراکی فراوانی که دارد جای لازم را در سبد خانوار ایرانیان باز نکرده است، گفت: براساس آخرین آمار موجود مصرف سرانه روغن زیتون در ایران130 گرم و این میزان در جهان720 گرم است.
زنگنه افزود: تحقیقات اخیر در زمینه های پزشکی، بیوشیمیایی و کیفیت غذایی، روغن زیتون را مورد توجه خاص قرار داده است و خواص بیوشیمیایی آن موجب شده است تا این روغن در صدر جدول روغنهای نباتی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: این روغن بدلیل دارا بودن مقادیر کافی و مناسب از اسیدهای چرب غیراشباع اولئیک و لینولئیک بهترین منبع تامین انرژی برای افرادی که از ناراحتی های قلبی و عروقی رنج می برند، محسوب می شود.
روغن زیتون از بافتهای دستگاه گوارش محافظت کرده و در مقایسه با سایر چربیها سهل الهضم است و می تواند باعث کاهش کلسترول خون شود.
شهرستان طارم در شمال استان زنجان و هم مرز با استان گیلان است، عدم راه ارتباطی و نبود صنایع تبدیلی موجب شده این شهرستان علی رغم پتانسیل های مطلوب در زمینه توسعه آنچنان که باید نتواند مسیر توسعه را طی کند.
نظر شما