۱۹ دی ۱۳۸۸، ۱۲:۴۸

رئیس قوه قضائیه با تمدید مدت تعلیق آیین‌نامه استقلال کانون وکلا موافقت کرد

رئیس قوه قضائیه با تمدید مدت تعلیق آیین‌نامه استقلال کانون وکلا موافقت کرد

رئیس قوه قضائیه ضمن موافقت با درخواست اعضای کانون وکلای مرکز برای تمدید تعلیق آیین‌نامه استقلال کانون وکلا اظهار داشت: باید تلاش شود قانون جامعی برای تحول و توسعه نظام وکالت در کشور تصویب گردد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله آملی لاریجانی در دیدار با اعضای کانون وکلای مرکز حرفه وکالت را امری خطیر و ارزشمند دانست و بر لزوم حفظ حرمت این شغل در جهت دفاع از حق تاکید نمود.

رئیس قوه قضائیه با بیان برخی مصادیق موجود درخصوص کانونهای وکلا اظهار داشت: مفهوم استقلال کانونهای وکلای دادگستری هیچگاه به معنای عدم نظارت قوه قضاییه نبوده و با بررسی نظامهای حقوقی سایر کشورها نیز بعضاً ملاحظه می‌شود در بسیاری از کشورها پروانه وکالت توسط بخشهای قضایی و یا دولتی صادر می‌شود و این امر هیچ منافاتی با استقلال وکلا ندارد.

وی افزود: کانون وکلا در ایران نیز همانگونه که اعضای کانون نیز بر آن تأکید داشتند هیچگاه با قوه قضاییه بیگانه نبوده و مفهوم استقلال کانونهای وکلا این نیست که از قوه قضاییه جدا باشند.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به جلساتی که در مدت کوتاه تصدی خود در دستگاه قضایی با اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز داشته اظهار داشت: همانگونه که قبلاً هم تاکید نمودم ملاک عمل در قوه قضاییه قانونمداری است و قانونمداری سرلوحه امور قضایی است و در اصل استقلال کانون وکلای دادگستری نیز قانون باید رعایت شود و احدی حق تخلف از قانون را ندارد ولو اینکه با آن قانون مخالف باشد.

رئیس قوه قضائیه با استناد به اصول قانون اساسی به خصوص اصول 157 و 158 آن افزود: این اصول حقوقی را برای رئیس قوه قضاییه احصا نموده است و اینکه رئیس قوه قضاییه می‌تواند آیین‌نامه‌ها و تشکیلات دستگاه قضایی را پیشنهاد کند و بنابراین به نظر می‌رسد رئیس قوه قضاییه می‌تواند پیشنهاد اصلاح و یا تغییر آیین‌نامه کانون وکلا را هم بدهد.

وی با اشاره به نقص قوانین مربوط به امور وکالت تغییرات انجام شده در سالهای اخیر را ناقص دانسته و اظهار داشت: هرچند نواقص فراوانی در شرایط احراز و کیفیت اخذ پروانه وکالت وجود داشته لیکن آیین‌نامه استقلال وکلا نیز نتوانست رفع مشکل کند که مدت 6 ماه اجرای آن متوقف شد.

رئیس قوه قضائیه لزوم رعایت شرایط احراز تصدی و نظارت بر ارائه پروانه وکالت و تمدید آن را بسیار ضروری دانسته وافزود: احراز اخذ پروانه وکالت در قانون شرایط خاصی دارد که از جمله مهمترین این شرایط التزام عملی به اسلام و قانون اساسی است که متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود این ملاک‌ها مورد خدشه قرار می‌گیرد و اقدامی نیز از سوی کانون وکلا صورت نمی‌گیرد.

وی ضمن موافقت با درخواست اعضای کانون وکلای مرکز برای تمدید تعلیق آیین‌نامه استقلال کانون وکلا اظهار داشتند: باید تلاش شود قانون جامعی برای تحول و توسعه نظام وکالت در کشور تصویب گردد.

کد خبر 1013722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha