به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از تلاشگران عرصه ادب و هنر پایداری عصر روز گذشته با حضور شهردار تهران و جمعی از نویسندگان، هنرمندان و فعالان این عرصه به میزبانی معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در محل فرهنگرای ارسباران برگزار شد.
جنگ ما نیازمند حرفهای غیر واقعی نیست
در این مراسم که 19 دیماه و همزمان با عملیات کربلای 5 برگزار شد، محمدباقر قالیباف یکی از سرداران این عملیات با تاکید بر ویژگیهای منحصر به فرد آن و ذکر خاطرهای از این رزم خاطرهانگیز در عین حال به انتقاد از آنچه "لفاظیهای برخی درباره جنگ" نامید پرداخت و گفت: جنگ ما نیازمند خرافهگویی و زیادهگویی و حرفهای غیر واقعی نیست و همانی که هست گفته شود، کافی است و فرهنگ پایداری و بسیج را باید اینگونه پیش برد نه با تملق و چاپلوسی.
وی افزود: اگر امروز ما میخواهیم از یک نسل و فرهنگ یاد کنیم باید از نسلی بگوئیم که بدون شک آنها را به جز عشق امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا یار و مدد نبود. باید تلاش کنیم که ادبیات دفاع مقدس را برای زندگی امروز و جوانان امروزمان مثل عملیات کربلای 5 تبدیل به یک الگوی زیست بکنیم.
شهردار تهران گفت: امروز در جامعه گرفتار مرض دروغ هستیم و هیچکس به هیچکس اعتماد ندارد و همه وجودمان در این است که ببینیم کسی میگوید که چیزی میگوید، آیا خودش به آن باور دارد یا نه؟ امروز هیچ رزمنده و جانباز و آزاده و خانواده شهیدی از هیچکس طلب ندارد. حتی از نظام هم طلب ندارد چون او با خدا یک معاملهای کرده و اگر غیر از این باشد، ضرر کرده است.
قالیباف در عین حال یادآور شد: اما از آن طرف بعضیها که به قول خودشان توفیق نداشتند در جبهه باشند یا اینکه طوری آمدند که آمدنشان را یدک بکشند برای استفاده امروز، ما آنها را رزمنده نمیدانیم. در این روزها کسانی که در منابر سخن می گویند باید مشی حسینی را پیشه خود سازند و حرمت یادگاران دفاع مقدس را حفظ کنند.
انقلاب و ولایت به چاپلوسی نیاز ندارد
وی این شیوه رفتار را "تملق و چاپلوسی" نامید و گفت: انقلاب و ولایت به این گونه دفاعها نیاز ندارد و مردم خودشان میدانند چگونه از ولی و نظامشان دفاع کنند. اما من به حس وظیفه نمیتوانم این حرف را نزنم که آنها باید بدانند به مرزهایی که مرزهای همه وجود ماست، تعرض نکنند. یکی از مهمترین ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس اخلاق است.
در این مراسم سیدمحمدجواد شوشتری سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با اشاره به مراسم، برپایی آن را جزء وظایف ذاتی این سازمان برشمرد و گفت: باید زمینهای فراهم کرد تا گنجینهای که در حوزه ادبیات و مستندسازی دفاع مقدس فراهم آمده به فرزندان نسل بعد انتقال یابد.
همچنین عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانهسرا در این مراسم چند سروده تازه خود را متناسب با ایام محرم و دفاع مقدس قرائت کرد.
تقدیر از سه نویسنده دفاع مقدس
مرتضی سرهنگی نویسنده و مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری نیز در سخنانی به بیان گوشهای از کتاب خاطرات یکی از اسرای عراقی به نام "عزالدین مانع" پرداخت و بر ضرورت گردآوری اینگونه اطلاعات و آگاهی دهی به نسل جوان از طریق بیان آنها تاکید کرد.
این مراسم با تجلیل از تلاشگران عرصه ادب و هنر پایداری خاتمه یافت؛ در این بخش از سیدحسین بیضایی و مصطفی رحیمی پدیدآورندگان کتاب "بابانظر" تقدیر شد.
تقدیر از مستندسازان دفاع مقدس
تقدیر از مرتضی سرهنگی، احمد دهقان و رضا امیرخانی سه تن از نویسندگان عرصه دفاع مقدس از دیگر بخشهای این مراسم بود. امیرخانی در این بخش تنها به دریافت لوح تقدیر اکتفاء کرد و بخش مالی آن را به عبدالله والی رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) بشاگرد اعطا کرد.
رضا برجی و محمدعلی فارسی (دو تن از مستندسازان دفاع مقدس)، مسعود نقاشزاده (کارگردان)، گلعلی بابایی (قائم مقام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس) و خانواده شهیدان سیدآیتالله طبایی، اصغر خانی، محمدحسن دولتآبادی و همایون اصفهانی هم دیگر تقدیرشدگان این مراسم بودند.
نظر شما