اردن خواستار ضبط طومارهای دریای مرده در کانادا شد
وزیر گردشگری اردن گفت که این کشور از کانادا درخواست کرده طومارهای 2 هزار ساله دریای مرده را که در موزه سلطنتی اونتاریو در تورنتو به نمایش گذاشته شده را ضبط کند.
مها الخطیب وزیر گردشگری اردن گفت: دولت از طریق وزرات امور خارجه از کانادا درخواست کرده است که مسئولیت توقیف طومارها را برعهده بگیرد.
وی با اشاره به قرارداد 1954 لاهه برای جمایت از اموال فرهنگی در آستانه جنگ مسلحانه که هم اردن و هم کانادا از امضا کنندگان آن هستند گفت: رژیم صهیونیستی این اثر باستانی را از موزه ای در شرق قدس برداشته که پیش از آن در طول جنگ خاورمیانه در سال 1967 از اردن به یغما برده شده بود. مالکیت صهیونسیت بر این طومارهای باستانی غیر مشروع است، همانطور که اشغال شهر قدس نامشروع است.
وزیر گردشگری اردن همچنین اظهار داشت که دولت اردن شواهدی در اختیار دارد که نشان می دهد این طومارها متعلق به اردن است. ما اسنادی داریم که ثابت می کند این طومارها را از بادیه نشینانی که در شمال غرب دریای مرده زندگی می کردند و این طومارها را کشف کردند خریداری کرده ایم.
طومارهای دریای مرده نسخههای خطی عتیقه ای هستند که در سواحل شمال غربی دریای مرده (بحر المیت) در نزدیکی وادی قمران بین سالهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۶ میلادی کشف شده اند. این طومارها بیشتر به زبان عبری مکتوب شدهاند و شامل نسخههایی از عهد عتیق هستند.
رئیس شورای پاپی آزادی دینی در کشورهای اسلامی را مورد تجلیل قرار داد
رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان درحالی که از تمام ملل دنیا خواست برای تقویت حقوق آزادی دینی در قوانین ملی خود تلاش کنند، آزادی دینی در کشورهای اسلامی را مورد تجلیل قرار داد و جهالت نسبت به اسلام را تقبیح کرد .
کاردینال ژان لوئیس توران رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان واتیکان که طی سالهای 1990 تا 2003 به عنوان وزیر امور خارجه واتیکان فعالیت کرده و در سال 2007 به عنوان رئیس این شورای پاپی منصوب شده طی گفتگویی با روزنامه لوسترواتوره رومانو واتیکان گفت: درحال حاضر آزادی دینی در بسیاری از کشورهای اسلامی برای مثال در کشورهای حاشیه خلیج فارس تضمین شده است، در این منطقه مسیحیان تساهل در جامعه را احساس می کنند.
وی همچنین در مورد همه پرسی سوئیس پیرامون با منع ساخت مناره اظهار داشت که به طور طبیعی هماهنگی ساخت فضایی با خط افق شهر، بافت فرهنگی و پیچیدگی قوانین و هنجارهایی که زندگی اجتماعی را تنظیم می کند حائز اهمیت و ضروری است.
وی در عین حال فضا و احساس وحشتی را که با این همه پرسی عجین شده را هشدار دهنده توصیف کرد و در ادامه جهالت نسبت به اسلام را تقبیح کرد و گفت: آیا این افرادی که بی علت از مسلمانان وحشت دارند تا کنون قرآن را بازکرده اند یا خیر.
رهبر کاتولیکها امسال به چهار کشور جهان سفر میکند
براساس اعلام واتیکان انتظار میرود پاپ بندیکت شانزدهم در طول سال 2010 میلادی به چهار کشور خارجی سفر کند.
واتیکان تا کنون سفر پاپ به مالت در ماه آوریل، سفر به معبد مریم در فاطیما پرتغال در ماه می، سفر به قبرس در اوایل ماه ژوئن و سفر به بریتانیا در اواسط ماه سپتامبر را اعلام کرده است.
همچنین قرار است پاپ نخستین شورای عمومی کلیساها را که در خاورمیانه برگزار می شود رهبری کرده و چندین سفر زیارتی در ایتالیا داشته باشد.
براساس آخرین ارقامی که از سوی واتیکان منتشر شده طی سال 2009 میلادی حدود 2 میلیون و 243 هزار و 900 نفر در مراسم دعای روزهای یکشنبه یا مراسم نیایش ویژه پاپ در واتیکان شرکت کرده اند.
پاپ بر ادامه گفتگو با اسلام براساس احترام دوجانبه تأکید کرد
بندیکت شانزدهم پنجشنبه 17 دی ماه در دیدار با سفیر جدید ترکیه در واتیکان، ترکیه را پلی میان اسلام و غرب توصیف و تأکید کرد: گفتگو با اسلام براساس احترام دوجانبه و دوستی ادامه خواهد یافت.
رهبرکاتولیکها در دیدار با کنان گورسوی سفیر جدید ترکیه در واتیکان در رابطه با جایگاه کاتولیکها در این کشور گفت: چنین جایگاهی به کلیسا کمک می کند از آزادی دینی کامل برخوردار و به ساختن جامعه ترکیه کمک کند. این درحالی است که اسلام در بسیاری از کشورهای داعیه دار دموکراسی در غرب از هیچ نوع جایگاه حقوقی برخوردار نیست.
بندکیت همچنین از ترکیه برای اتخاذ گامهایی که زیارت مؤمنان را به اماکن مقدس مربوط به زندگی سنت پل تسهیل کرده قدردانی کرد.
وی همچنین بر ضرورت گفتگوی اسلام و مسیحیت بر اساس احترام و درک متقابل تأکید کرد.
کاردینال واتیکان افزایش جمعیت مسلمانان اروپا را به خودخواهی مسیحیان نسبت داد
یکی از کاردینالهای واتیکان با انتقاد از خودخواه بودن بیش از حد مسیحیان و حتی ناخداباوران برای دفاع از آرای خود اظهار داشت که این امر علت گسترش و افزایش جمعیت مسلمانان در قاره اروپا بوده است.
میلوسلاو ولک که از سال 1991 به عنوان اسقف اعظم پراگ فعالیت کرده و پیش ازانتخاب پاپ کنونی جانشین ژان پل دوم تلقی می شد انتقادی صریح را به شیوه زندگی مسیحیان در اروپا آغاز کرده و آنها برای افزایش جمعیت مسلمانان در اروپا متهم کرده است.
وی هشدار داده است که اگر مسیحیان ریشههای خود را انکار کنند اسلام در این قاره توسعه خواهد یافت.
وی در مصاحبه ای که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده مهاجرت و نرخ تولد بالا میان مسلمانان را برای پرکردن جای خالی ایجاد شده توسط اروپائیان عامل ازدیاد مسلمانان دانسته است و بدون شک از اشاره به مسیحیان و اروپائیهایی که در نتیجه تحقیق و مطالعه به دین مبنی اسلام مشرف میشوند غفلت کرده است، غفلتی که نمیتوان آن را عاملی بی اطلاعی وی دانست.
این شخصیت دینی 77 ساله اظهار داشت که اروپا ریشه های مسیحی خود را از آن برخواسته انکار کرده است و اگر رابطه خود را با ریشه های خود تغییر ندهند به طور کامل اسلامی میشود.
وی همچنین خواستار مبارزه مسیحیان با مسلمانان به واسطه سلاحهای معنوی شده که اروپا از فقدان آن رنج برده و مسلمانان به نحوی بی عیبو نقص به آن مسلح شدهاند.
این کاردینال واتیکان اظهار داشت که مسلمانان به چشمانداز معنوی اروپا شکل میدهند و از قدرتهای دینی برخودارند که ارزشهای معنوی ایمان به خدا را در فضای ناخداباور اروپا جای دهند.
راهبان بودایی برای کنترل بر معبد روشنگری بودا اعتصاب غذا کردند
یک گروه از راهبان بودایی به منظور به دست گرفتن کنترل معبد یک هزار و پانصد ساله ماهابودی در گودگایا، محل روشنگری بودا دست به اعتصاب غذا زدند.
راهبان از روز جمعه اعتصاب خود را نزدیک دفتر کمیته مدیریت این معبد 110 کیلومتری شهر بودگایا آغاز کردهاند.
باتان بود ساران از راهبانی که دست به اعتصاب غذا زده گفت: اکنون زمان آن فرارسیده است که ما زندگی خود را برای کنترل بودائیان در این معبد به خطر بیاندازیم. بسیاری از بودائیان خارج از کشور نیز به این آرمان ملحق میشوند.
دو نفر از اعضای کمیته ملی اقلیتها که از شهر بودگایا دیدار کردند اظهار داشتند که آنها با فرماندار شهر بیهار دیدار کرده و این مسئله را به بحث میگذارند تا قانون مدیریت این معبد مصوب سال 1949 اصلاح شود.
همچنین دالایی لاما برای ارائه درسهای معنوی از روز سه شنبه 15 دی ماه به شهر بودگایا هندوستان سفر کرده است و تا روز 18 دی ماه در این شهر اقامت خواهد داشت.
براساس این قوانین مدیریت این مسجد برعهده چهار نفر بودایی و چهار نفر هندو برای یک دوره سه ساله است.
راهبان بودایی برای مدتهای مدیدی خواستار کنترل کامل این معبد یک هزار و پانصد ساله بودهاند که در 110 کیلومتری شهر پانتا در ایالت بیهار واقع شده است. این معبد در محلی ساخته شده است که بودا 2550 سال پیش به روشنگری رسید.
دالاییلاما برای صلح جهانی دعا کرد
دالاییلاما رهبر معنوی بودائیان تبت در سفری که به شهر بوداگایا در هندوستان داشت در کنار 50 هزار نفر از بودائیانی که از سراسر جهان برای استفاده از درسهای معنوی وی جمع شده بودند برای صلح جهانی دعا کرد.
دالایی لاما سفر خود را از روز سه شنبه 15 دی ماه آغاز کرده و روز جمعه 18 دی ماه این سفر را خاتمه داد. وی در نخستین روز سفر خود دررابطه با " تجلیل از تعالی" سخنرانی کرد.
1600 نفر از بودائیان تبت که برای حضور در این درسهای معنوی و زیارت معبد شهر بوداگایا که بودا 2500 سال پیش به روشنگری رسید به این شهر سفر کرده بودند. 450 نفر از بودائیان چین و 3 هزار بودایی از بوتان و سایر مناطق هیمالیایی در این درسها شرکت کردند.
دالاییلاما طی سخنرانیهای خود اظهار داشت: وی احساس افتخار میکند که بودیسم تبتی را به عنوان سنت خالص نالاندا توصیف کند، سنتی که یکی از بزرگترین و اولین مراکز یادگیری بودایی در هند باستان بوده است.
رهبر معنوی بودائیان تبت در جمع راهبان و راهبههای بوداگایا گفت که جوامع رهبانی تبتی از مسئولیت حفظ، نگاهداری و ارتقای سنت بودیسم برخودارند و باید تلاشهای بیشتری برای مطالعه سنت بودائی تبت صورت دهند.
دالاییلاما به طور خاص تأکید کرد که جامعه رهبانی تبت باید ارزشهای بودائی را بهشدت مورد تأکید قراردهند برملا شدن اطلاعات راهبانی که داری زن و فرزند هستند نامناسب و شرمآور است.
راهبان بودائی چون کشیشهای کاتولیک با حفظ شرایط تجرد در سنت دینی خود به خدمات در صومعه میپردازند.
نظر شما