۲۱ دی ۱۳۸۸، ۱۹:۲۲

نجفی:

بسیج بازوی میراث فرهنگی در حفاظت از آثار تاریخی است

اراک- خبرگزاری مهر: فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: بسیج نیروی توانمند برای کمک به دستگاه های اجرایی و خدمتگزار است و در این راستا این نیرو به عنوان بازوان سازمان میراث فرهنگی آمادگی کامل دارد از حریم آثار و ابنیه های تاریخی استان مرکزی حفاظت کند.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، احمد نجفی عصر دوشنبه در جریان بازدید تور یک روزه فرماندهان مقاومت بسیج ادارات استان مرکزی از غار نخچیردلیجان افزود: استان مرکزی دارای ظرفیتهای متعدد گردشگری در زمینه آثار طبیعی، تاریخی و باستانی، معنوی، صنعتی و مذهبی است که باید با معرفی مناسب این ظرفیتها و تقویت زیرساختهای لازم، از آنها در جهت رونق صنعت گردشگری بهره برد.

وی گفت: معرفی گسترده آثار و ابنیه تاریخی و فرهنگی استان مرکزی از عهده سازمان میراث فرهنگی خارج است و نیاز است که لایه های اطلاع رسانی مردمی در کنار رسانه های جمعی در این امر مشارکت کنند.

وی افزود: بسیج به عنوان یک پتانسیل مردمی عظیم می تواند بازوی موثری برای میراث فرهنگی در معرفی آثار و ابنیه تاریخی، طبیعی، صنعتی و معنوی استان مرکزی باشد.

غار نخچیر دلیجان در سال 1368 توسط یک گروه کوهنورد در حد فاصل نراق و دلیجان کشف شد که از آن نمونه های کم نظیر و شگفت انگیز غارهای آهکی دنیا به دست آمده است.

این جاذبه طبیعی زیبا با اشکال رسوبی دولومیتی غنی و منشورهای و اسفنجهای بلورین کلسیت و توده های عظیم استالاکمیت و استالاکتیت که چشم هر بیننده ای را خیره می کند.

غار نخچیر دارای تزئینات بسیار جالب آهکی و اسفنجی در قالب باغ های مرجانی، دالان ها و دهلیزها، حوضچه های متعدد است و براساس برآورد انجام شده این جاذبه نادر قابلیت جذب سالانه حداقل یک میلیون گردشگر خارجی به کشور را دارد.

این غار از یک شاخه اصلی و چند شاخه فرعی تشکیل شده که شاخه اصلی آن به طول هزار و 100 متر برای بازدید عمومی کف سازی و نورپردازی شده است.

ارتفاع سقف این غار بین یک تا 40 متر و عرض آن بین دو تا 15 متر متغیر است و در انتهای شاخه اصلی غار دریاچه ای به عمق 10 تا 70 متر وجود دارد که در آن می توان تجهیزات قایقرانی دایر کرد.

در مسیر بازدید این غار اشکالی طبیعی از رسوبات کلسیت و آهک به شکل های کرگدن، اسب، تمساح و لاکپشت مشاهده می شود و تالارهای این غار با نام های تالارعروس، حوض آب کوثر، تالار اصلی ، آبشار گلی و تالار گل کلم معرفی شده است.

درهای این غار برای استفاده مردم از جاذبه های آن بسته است.

کد خبر 1015506

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha