۲۳ دی ۱۳۸۸، ۹:۵۴

محبیان در گفتگو با مهر: چهره‌های شاخص دوطیف سیاسی به مناظره تلویزیونی دعوت شوند

محبیان در گفتگو با مهر: چهره‌های شاخص دوطیف سیاسی به مناظره تلویزیونی دعوت شوند

یک تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه در مناظره‌های اخیر سیاسی در صداوسیما اصل بی طرفی برگزار کننده مناظره رعایت نمی‌شود، بر ضرورت حضور چهره های شاخص دوطیف سیاسی در این مناظره ها تاکید کرد و خواستار ایجاد تریبون آزاد سیاسی برای مردم در رسانه ملی شد.

امیر محبیان در گفتگو با مهر، درباره برگزاری مناظره های سیاسی در سیمای جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: تردیدی نیست که رسانه ها باید برای تاثیرگذاری وجلب مخاطب بیشتر به سمت نشر و ایجاد تقابل بین اندیشه های مختلف بروند تا نهایتا مخاطب را از دو نکته مطمئن سازند.

وی بابیان اینکه یکی از این نکات بی طرفی رسانه ها است گفت : هرچند که درحال حاضر هیچ رسانه ای بی طرف نیست  اما تاحدودی می تواند عدم تاثیر خود را به مخاطب القاء نماید و نکته دیگر این است که رسانه باید سطحی از انتخاب را برای مخاطب ایجاد کند.

مدیرعامل خبرگزاری آریا در ادامه با بیان اینکه هم اکنون ضعف بزرگ برخی ازرسانه های کشورمان این است که معمولا می کوشند یکجانبه دیدگاههای خود را به مخاطب القاء کنند، عنوان کرد: درحقیقت این رسانه ها به تریبون یک جریان خاص مبدل می شوند وعملا بخش مهمی از مخاطبان خود را از دست می دهند.

رسیدن به این رویکرد که از طریق برگزاری مناظره های جدی وحساب شده بتوان به شبهات ذهنی مردم پاسخ داد، رویکردی فرخنده است اما هنوز رسانه ملی در این زمینه راه زیادی را برای پیمودن در پیش دارد

وی تصریح کرد: رسیدن به این رویکرد که از طریق برگزاری مناظره های جدی وحساب شده بتوان به شبهات ذهنی مردم پاسخ داد، رویکردی فرخنده است اما هنوز رسانه ملی در این زمینه راه زیادی را برای پیمودن در پیش دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی و رسانه ای با اشاره به یکی از مناظره های اخیر از این دست، گفت: در یکی از مناظره هایی که از این برنامه پخش شد، این موضوع احساس می شد که لحن و بیان مجری اصل "بی طرفی" را به بیننده القاء نمی کند ونوعی تلاش می شد که به هرقیمتی موضع خاصی از طرفین دریافت شده و به بینندگان القاء گردد، براین اساس احساس بی طرفی که باید به بیننده دست می داد نسبت به عملکرد برگزار کننده مناظره وجود نداشت.

وی با بیان اینکه سطح طرفین اهل مناظره باید نزدیک به هم باشد و افرادی به این برنامه دعوت شوند که هر دو طرف حرفهایی برای گفتن داشته باشند و از منظر جامعه چهره ای شناخته شده ای تر از هردو طیف باشند، گفت: در حقیقت فقط باید افراد توانمندی به مناظره ها دعوت شوند، که در هرجلسه وبرنامه بخشی از شبهات مردم برطرف گردد نه اینکه ناتوانی در پاسخگویی مدعوین شبهات تازه ای را درذهن مخاطبان ایجاد نماید.

 می توان موضوعی را تحت عنوان تریبون آزاد درنظر گرفت تا افراد عادی جامعه هم نقطه نظرات وپیشنهادات خود را بیان کنند

دکتر محبیان در بخش دیگری از سخنانش با ارائه پیشنهادی به  رسانه ملی گفت: به گمان من می توان موضوعی را تحت عنوان تریبون آزاد درنظر گرفت تا افراد عادی جامعه هم نقطه نظرات وپیشنهادات خود را بیان کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: صداوسیما نباید از طرح نظرات جریانهای دیگر ولو مخالف نگران باشد، زیرا مواضع نظام قابل دفاع هستند و نگرانی از اینکه به پرسشهای مختلف نتوانیم پاسخ دهیم وجود ندارد.

محبیان دربخش پایانی این گفتگو به مهر گفت: در مجموع معتقدم که باید اینگونه برنامه ها در استراتژی رسانه ملی نقش مهمتری داشته وبتواند معضلات ذهنی جامعه را از موضع کاملا منطقی وعقلانی ونه احساسی وتعصبی برطرف گرداند، ضمن اینکه تاکید مقام معظم رهبری هم بربصیرت وگسترش آن در سطح جامعه تا حدود زیادی وظیفه رسانه ملی را در این زمینه سنگین تر می کند.

کد خبر 1016370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha