مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی که در حیاط مقابل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران قرار دارد، هدیه پارسیان هند به ایران است که حدود 70 سال پیش ساخته شده است. این مجسمه تا حدود 5 سال پس از ساخت در هند می ماند و در سال 1324 به میدان فردوسی در تهران منتقل می شود.
مجسمه فلزی فردوسی در میدان فروسی - تهران قدیم
مجسمه فردوسی تا سال 1338 در میدان فردوسی تهران باقی می ماند تا اینکه در این سال مجسمه دیگری از حکیم ابوالقاسم فردوسی توسط استاد ابوالحسن صدیقی از مجسمه سازان بنام کشور ساخته می شود. ساخته استاد صدیقی که از جنس مرمر کارارا است در سال 1338 جای هدیه پارسیان هند را در میدان فردوسی می گیرد و مجسمه فلزی به دانشگاه تهران منتقل می شود.
مجسمه فردوسی که در صحن دانشگاه تهران قرار دارد بیش از یک دهه پیش با مواد رایج آن زمان شستشو شده است اما دانشگاه تهران از چهارشنبه 24 دی ماه 1388 بار دیگر عملیاتی بر روی این تندیس از سر گرفته که حاکی از شستشوی آن است.
مجسمه فلزی فردوسی - دانشکده ادبیات دانشگاه تهران
رضا قاسمی - مدیرکل پشتیبانی و طرحهای عمرانی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شستشو و مرمت مجسمه فلزی فردوسی گفت: مجسمه فردوسی حدود 15 سال گذشته فقط در حد شستشو با مواد رایج شستشو شده است اما در حال حاضر جرمگیری آن با مواد جدید انجام می شود و پس از جرمگیری قسمت هایی که دچار آسیب شده است تا حد ممکن مرمت می شوند.
به گفته وی شستشوی مجسمه فردوسی مقابل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران تا یک هفته به طول می انجامد. عملیات جرمگیری این مجسمه از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده است.
نظر شما