۲۶ دی ۱۳۸۸، ۸:۲۲

یک مسئول انتقاد کرد:

بی توجهی سازمان میراث فرهنگی به بناهای تاریخی در روستاها

بی توجهی سازمان میراث فرهنگی به بناهای تاریخی در روستاها

ساری - خبرگزاری مهر: مدیر کل دفتر فنی و تهیه طرح های هادی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از عدم پایبندی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تعهدات خود در بهسازی بافتهای با ارزش روستایی انتقاد کرد.

مهدی تحصیلی در حاشیه بازدید از طرح نمونه گردشگری روستای پایین لموک در گفتگو با خبرنگار مهر در قائمشهر افزود: بر اساس تفاهمنامه سال 83 ما بین بنیاد انقلاب اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بیناد مسکن موظف به بهسازی فضاهای عمومی در این روستاها است ولی ترمیم و بهسازی بناهای قدیمی و تاریخی بر عهده این سازمان قرار گرفته است.

وی افزود: بنا بر این تفاهمنامه مقرر شد تا به هر میزان که بنیاد مسکن در این طرحها هزینه می کند، سازمان میراث فرهنگی نیز اعتبار تخصیص دهد.

تحصیلی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به این تفاهمنامه که در اواخر دولت هشتم منعقد شده بود بی توجهی کرد ولی با توجه به اینکه در دولت نهم نیز این تفاهم نامه مجددا بین دو دستگاه به امضا رسید، باز هم عکس العملی از سوی این سازمان مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توانایی و تخصص لازم را ترمیم و بهسازی تک بناهای تاریخی را ندارد، یادآورشد: این گونه فعالیتها از وظایف ذاتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بوده ولی متاسفانه این اماکن در این روستاها رها شده است.

وی افزود: در برنامه چهارم 350 روستا دارای بافت با ارزش شناسایی شد که بر اساس تعیین شاخصها و مهمتر از آن میزان بودجه موجود 35 روستا برای اجرای طرح بهسازی مصوب شد.

مدیر کل دفتر فنی و تهیه طرح های هادی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: 20 روستا دربرنامه سوم و 35 روستا در برنامه چهارم برای اجرای طرح بهسازی بافتهای با ارزش روستایی مصوب شدند ولی برای برنامه پنجم پیش بینی در این خصوص صورت نگرفته است.

تحصیلی با اعلام اینکه برای اجرای هر طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی 400 میلیون تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: 15 روستا تا کنون اجرا شده و پنج روستا در حال اتمام است.

به گفته وی، دربرنامه چهارم  نیز بهسازی بافت با ارزش 10 روستا آغاز شده است.

وی در خصوص بهسازی بافت با ارزش روستای کندلوس نیز گفت: بهسازی این روستا از نظر بنیاد مسکن تمام شده ولی جای کار برای دستگاه های دیگری نظیر سازمان میراث فرهنگی وجود دارد.

مدیر کل دفتر فنی و تهیه طرح های هادی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه حدود 37 هزار روستای بالای 20 خانوار در کشور وجود دارد، تصریح کرد: تا پایان برنامه چهارم طرح هادی 22 هزار روستا تهیه شد و در برنامه پنجم نیزموظف هستیم طرح هادی کلیه روستاهای بالای 20 خانوار را تهیه کنیم.

تحصیلی با اعلام اینکه برای تهیه هر طرح هادی حدود 12 میلیون تومان هزینه میشود، افزود: طرحهای هادی هر 10 سال یک بار اصلاح شده و در تهیه آن عمدتا از مشاوران بومی در راستای افزایش مشارکت مردمی استفاده می شود.

وی همچنین در خصوص الحاق به بافت روستایی نیز گفت: با بررسی مسائل اجتماعی و اقتصادی، نرخ رشد جمعیتی برای روستاهای مورد نظر تعیین شده  و بر اساس آن میزان و محدودیت های الحاق به بافت تعیین می شود.

مدیر کل دفتر فنی و تهیه طرح های هادی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص وظایف این دفتر گفت: تهیه طرح ساماندهی سکونت های روستایی، طرح بهسازی بافت های با ارزش روستایی، طرح تفکیک وآماده سازی اراضی روستایی، جابجایی روستاهای در معرض سوانح طبیعی و طرح تعیین محدوده روستاهای کوچک در قالب توسعه عمرانی روستایی انجام می شود.

کد خبر 1017676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha