به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، حمید آزاد مدیر اجرایی سازمان امداد اسلامی طی بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی این سازمان منتشر شده گفت: این زلزله به واقع ویرانی به بار آورده است اما بیش از هر چیز وقوع این زلزله برای کشوری که پیشتر هم از فقر شدید رنج می برد غیرقابل تحمل شده است.
وی افزود: روشن است که مردم هائیتی نیاز به امدادهای فوری از سوی جامعه بین الملل دارند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای اولیه خود باشند.
این گروه اسلامی درخواست اضطرای برای جمع کردن 250 هزار پوند برای حمایت از قربانیان آغاز کرده است.
وی افزود: ما می خواهیم عمیقترین همدردی های خود را برای مردم هایئتی ارسال کنیم و از خیرین کمک کنیم که با کمکهای سخاوتمندانه خود در راه حمایت از قربانیان این زلزله گام بردارند.
ائیتی فقیرترین کشور در نیمکره غربی است که روز سه شنبه 22 دی ماه مورد اصابت زلزلهای با قدرت 7 درجه در مقیاس ریشتر قرار گرفت که وخیم ترین زلزله طی 200 سال اخیر بوده است. خانه ها، مدارس، بیمارستانها، محل اقامت رئیس جمهور این کشور همگی ویران شده است.
حدود 3 میلیون نفر از تبعات این زلزله رنج می برند و تعداد نامشخصی از افراد زیر آوارها مانده اند وبراساس گزارشهای افراد مستقر در منطقه صداهای ناامید کننده بسیاری شنیده می شود که خواستار کمک شده اند.
نخست وزیر این کشور اظهار داشته آمار قربانیان که جان خود را در زلزله از دست داده اند به بیش از 100 هزار نفر می رسد و ویرانیها فراتر از تصور است.
هنوزهیچ نشانی از عملیات نجات سازماندهی شده ، نجات افراد یا خارج کردن اجساد از زیر آوار وجود ندارد. ساکنان تلاش کردند افرادی که زیر آوار مانده را با دستان خالی خود نجات دهند که انجام این کار در سطح وسیع ممکن نیست.
حدود 80 درصد از جمعیت 9 میلیون نفری هائیتی در فقر زندگی می کنند این کشور یکی از پرجمعیت ترین کشورهایی است که از نظر توسعه یافتگی در سطوح بسیار پایینی قرار دارد.
سازمان امداد اسلامی ایالات متحده در پاسخی فوری به این فاجعه درخواست کمکی 1 میلیون دلاری برای یاری قربانیان منتشر کرده است.
این گروه در پایگاه اینترنتی خود گفت: قربانیان به شدت به غذا و آب، پناهگاه و دارو نیازمند است و از آنجا که زیرساختهای این کشور بسیار اندک است در حال حاضر بسیار در تنگنا قرار دارد.
این سازمان اعلام کرده با همکاری سایر سازمانهای امداد اسلامی نیازهای اولیه آنها را برای تخفیف رنج بازماندگان زلزله ارسال می کند.
فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز اظهار داشتند که به سرعت برای یاری اقدام می کنند.
صلیب سرخ درخواست 10 میلیون دلاری خود را آغاز کرده است و برنامه جهانی غذایی نیز اظهار داشته به سرعت 15 هزار تن غذا فراهم می کند.
بانک جهانی نیز متعهد شده 100 میلیون دلار از صندوق کمکهای غیرمنتظره خود به بازسازی هائیتی اختصاص می دهد.
درمیان کشورهای قاره آمریکا، کانادا دو ناو، هلیکوپتر و هواپیما با تجهیزات و نیروی امدادی اعزام کرده است و برزیل اظهار داشته است که 10 میلیون دلار به این کشور ارسال کرده و 30 پزشک از کوبا در حال حاضر در منطقه حضور دارند.
دیگر کشورهای قاره آمریکا چون پرو، ونزوئلا، مکزیکو، کلمبیا، گوآتمالا و شیلی نیز متعهد شده اند که کمک کنند.
نظر شما