به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری امروز در دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای بازرگانی، اقتصادی، علمی و فنی ایران و ازبکستان در تهران گفت: در حال حاضر اسناد قابل توجهی فیمابین دو کشور به امضا رسیده و در این اجلاس، با توجه به حضور قوی شرکتهای خصوصی از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، نوید افزایش مبادلات تجاری را در جهت تحقق آرمانهای روسای جمهور دو کشور می دهد.
وزیر بازرگانی افزود: در این اجلاس، حرکت جدی بخش خصوصی دو کشور در زمینه خرید و فروش، سرمایه گذاری، خدمات فنی و مهندسی نشانه خوبی است که امید می رود اجلاس آتی که در سال آینده در تاشکند برگزار می شود، حجم مبادلات دو کشور را از حدود 600 میلیون دلار در سال 2009 به یک میلیارد دلار در سال 2010 برسد.
وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه جمهوری ازبکستان در قلب آسیای مرکزی و در مسیر جاده ابریشک واقع شده، شهرهای بخارا و سمرقند نیز یکی از از مهمترین مراکز تاریخی آسیا و جهان محسوب می شوند و تاشکند، حلقه ارتباطی حمل و نقل و ترانزیت کشورهای آسیای مرکزی است.
غضنفری ابراز امیدواری کرد که با اجرای هریک از توافقاتی که ظرف امروز و فردا میان دو کشور صورت می گیرد، زمینه های نوینی برای همکاریهای اقتصادی، تجاری و صنعتی فراهم شود و سطح روابط دو کشور ارتقا یابد. از سوی دیگر با توجه به حسن روابط سیاسی وعلاقه مقامات دو کشور به ارتقای روابط و اشتراکات موجود، توسعه روابط با ازبکستان در منطقه رقم خورد چراکه ایران اولویت ویژه ای برای این کشور قایل است.
وی اظهار داشت: میزان حجم تبادلات تجاری بین دو کشور طی سالهای گذشته تناسبی با امکانات و توانمندیها و علاقمندی دو طرف به توسعه و گسترش روابط و مبادلات نداریم. اما امید می رود با همکاری در زمینه های جدید در فضای تفاهم و توافق تازه و اجرای پروژه های جدید بتوان حجم همکاریها را به نقطه مطلوب و مورد نظر روسای جمهور دو کشور رساند.
به گفته غضنفری، روابط سیاسی مطلوب بین دو کشور و تایید و حمایت از دیدگاهها و مواضع یکدیگر در مجامع بین المللی ایجاب می کند با اعتماد کامل سیاسی و اقتصادی و در جهت نیل به گسترش روابط تجاری و اقتصادی تسهیلات لازم را فراهم و حمایتهای قانونی از بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور به عمل آوریم.
وی به وزیر ازبکستان پیشنهاد داد تا با اجرایی نمودن موافقتنامه ها و توافقات گذشته در زمینه های مختلف و در صورت نیاز بازنگری آنها روابط را توسعه دهیم. از سوی دیگر، برقراری توازن تجاری میان دو کشور، افزایش تعداد اقلام کالاهای مشمول ترجیحات تعرفه ای متقابل از 27 قلم کالا به 270 قلم کالا می تواند بر سطح روابط تجاری تاثیرگذار باشد.
به گفته غضنفری، فراهم آوردن زمینه فعالیت بیشتر برای شعبه بانک صادرات ایران، توسعه و گسترش همکاریهای بین صندوق ضمانت صادرات ایران و کمپانی بیمه صادرات و واردات ازبکستان، بررسی همکاریهای دو کشور در بخشهای علمی و فرهنگی و صدور مجوز کار طویل المدت به سرمایه گذران ایرانی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما