به گزارش خبرنگار مهر در رودهن، مناطقی وسیع در شمال شرق استان تهران شامل شهرهایی نظیر پردیس، بومهن، رودهن، آبعلی، شهرکهای صنعتی و مراکز دانشگاهی که جمعیتی بیش از 100 هزار نفر را در خود گنجانده از داشتن بیمارستانی مجهز بی بهره اند این در حالی است که بیشتر این مناطق به دلیل مهاجرپذیری و ساخت و سازهای در حال انجام از استعداد فراوانی برای افزایش جمعیت برخوردار هستند.
همجواری با جاده ترانزیتی و البته پر حادثه آبعلی، وجود مراکز متعدد کارگاهی - صنعتی و امکان بروز حوادث شغلی و دوری از مراکز درمانی شهرهای اطراف از جمله مواردی است که لزوم احداث بیمارستان در این مناطق را یادآوری می کند.
در فقدان بیمارستان اغلب بار بهداشتی و درمانی شهروندان ساکن در شمال شرق استان تهران بر دوش درمانگاه هایی با امکاناتی محدود قرار گرفته که 90 درصد وظایف این مراکز ارائه خدمات بهداشتی است و بدین ترتیب تنها با ظرفیتی 10 درصد توانایی پوشش درمانی شهروندان را دارد.
موضوع نبود بیمارستان و مسائل بهداشتی بخش رودهن عصر امروز طی نشستی با حضور بخشدار و شهردار رودهن، رئیس شبکه بهداشت شهرستان دماوند و جمعی دیگر از مسئولین محلی در محل کنفرانسهای بخشداری رودهن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مرگ و میر مادران باردار شهرستان دماوند به صفر رسید
رئیس شبکه بهداشت شهرستان دماوند در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز بهداشتی گفت: میزان مراجعات به مراکز بهداشتی شهرستان دماوند نسبت به سال گذشته افزایش 30 درصدی داشته و این شهرستان در شاخصه های بهداشتی نظیر مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، حیوان گزیدگی منجر به هاری، تب مالت ناشی از مصرف شیر آلوده و سل در سال 88 به صفر رسیده است و در زمینه بهداشت حرفه ای 90 درصد نانواییهای سطح شهرستان جوش شیرین را از مواد ترکیبی نان خود حذف کرده اند.
سید مهدی معززی با ابراز ناخرسندی از انتقادات غیر کارشناسی ادامه داد: نباید خدمات ادارات و نهادهای مختلف از جمله شبکه بهداشت شهرستان دماوند به دلیل بروز ایراداتی جزئی نادیده گرفته شود.
این مسئول یادآور شد: چهار سال قبل آمار مبتلایان به تب مالت در شهرستان دماوند نزدیک به 60 نفر بود که با تلاشهای مدیران قبلی و فعلی شبکه بهداشت این میزان به یک نفر رسید و بهورز این شبکه موظف است تا در قبال 13 بیمار افغانی مبتلا به سل در شهر آبعلی رسیدگی مستقیم کند.
پروژه بیمارستان با تغییرات متوالی دولت به درمانگاه مبدل شد
شهردار شهر رودهن در ادامه این نشست پیرامون مسائل بهداشتی منطقه رودهن گفت: اگر نمره 100 را به عنوان پایه امتیاز دهی در نظر بگیریم به خدمات بهداشتی رودهن میتوان نمره 95 داد و اگر صحبتی در باره خدمات نهادی صورت نمی گیرد نشان از کم عیبی آن است چرا که فرهنگ کشور ما بر پایه بزرگ نمایی ایرادها بنا شده است.
فتحعلی همتی بیان داشت: انجام تدابیری مانند ارتقا امکانات درمانگاه های موجود، کمک به راه اندازی بیمارستان دانشگاه آزاد رودهن و اعطا امکانات مالی به مراکز بهداشت روستایی میتواند به صورت مسکن وار کمبودهای درمانی را جبران کند تا با پی گیریهای مسئولین احداث بیمارستان به نتیجه برسد.
این مسئول با اشاره به نبود مرکز درمانی و بیمارستانی مناسب در شهرهای رودهن، پردیس، آبعلی و بومهن ادامه داد: در دهه 60 کلنگ مرکز درمانی حضرت محمد با هدف ساخت و احداث بیمارستانی مجهز زده شد اما در طول این سالها و تغییرات دولت در سطح اول کشور این مرکز در حد یک درمانگاه شهری - روستایی باقی ماند.
وی با انتقاد از رفتار ناصحیح برخی پزشکان و پرستاران مراکز درمانی شهرستان دماوند افزود: به شکلی موردی دیده میشود در هنگام مراجعه با فردی که یکی از نزدیکان بد حال خود را برای درمان به همراه آورده است رفتار صحیحی صورت نمی گیرد به همین دلیل برگزاری کلاسهای توجیهی برای کار کنان با حضور اساتید علوم روانشناسی و به منظور بهبود نوع برخورد با همراهان مظطرب امری ضروری تلقی می شود.
ممانعت از تولیدات سنتی لبنی راه چاره نیست
بخشدار رودهن نیز با تاکید بر استمرار تشکیل کمسیونهای بهداشتی با حضور مسئولین بهداشت و مدیران شهری رودهن گفت: تشکیل چنین نشستهایی مدیران شهری را از کمبودها، معضلات و مشکلات مطلع کرده و آنان را مجاب می کند تا با اجرای تدابیری در جهت رفع کستیها قدم بردارند.
سعید حاجیپور خاطرنشان کرد: برخی از ساکنین محروم روستاهای بخش رودهن از طریق فروش لبنیاتی که به شکل سنتی تهیه میشود امرار معاش می کنند که شاید خلاف استانداردهای بهداشتی نیز باشد ولی می توان با ارائه آموزشهای لازم بدون ممانعت از ادامه فعالیت به اقتصاد این خانوارها نیز یاری رساند.
وی در پایان ضمن تشکر از مسئولین بهداشتی شهر رودهن دستور اجرای رفع برخی مشکلات را نیز صادر کرد.
همچنین در ادامه این نشست سایر معضلات بهداشتی بخش رودهن نظیر فقدان سامانه برق موتوری مناسب در اورژانس درمانگاه حضرت محمد، لزوم تعمیر سردخانه این درمانگاه، نبود دستگاه کلر زن در تعدادی از روستاهای بخش رودهن، همجواری چاه آب آشامیدنی و کشاورزی و خطرات ایجاد آلودگی در برخی مناطق و ضرب و شتم گاه و بیگاه پرستاران و مسئولین اورژانس مطرح شد.
نظر شما