۲۹ دی ۱۳۸۸، ۱۵:۱۰

عباس علیجانی:

70 هزار پروژه توسط دهیاریها در کشور اجرا شده است

70 هزار پروژه توسط دهیاریها در کشور اجرا شده است

قزوین - خبرگزاری مهر: معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور گفت: با توجه به توانمندی و قابلیت فنی دهیاران تاکنون بیش از 70 هزار پروزه در مقیاس کوچک توسط دهیاریها در سراسر کشور اجرا شده است.

عباس علیجانی ظهر سه شنبه در همایش دهیاران استان قزوین که در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: اگر در برنامه ریزی ها به تقویت مدیریت محلی (دهیاریها) توجه بیشتری شود با مشارکت مردم می توان مشکلات روستاها را رفع کرد.

علیجانی افزود: به رغم آنکه یک سوم جمعیت کشور را روستائیان تشکیل می دهند اما نقش این گروه در بخشهای مختلف جامعه بسیار قابل توجه و تاثیرگذار است به طوری که 90 درصد پوشش غذایی کشور در روستاها تامین می شود.

وی یادآور شد: اکوسیستم طبیعی، منابع آبی و خاکی به عنوان منابع ادامه حیات در روستاها واقع شده و اگر بخواهیم به این منابع بی تفاوت باشیم و صنایع دستی، فرهنگ و هنر سنتی و میراث فرهنگی را نادیده بگیریم از هویت خود غافل شده ایم.

 معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور در ادامه تصریح کرد: امروز خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی خدمات ارزشمندی در روستاها ارائه شده اما برای حفظ این خدمات و جلوگیری از مهاجرت باید بتوانیم الزامات اقتصادی روستاها را تامین کنیم و با برنامه ریزی های اقتصادی به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد روستائیان کمک کنیم.

سرانه روستاییان دهک اول 50 هزار تومان

علیجانی خاطرنشان کرد: متاسفانه درآمد سرانه روستائیان در دهک اول بسیار پائین و حدود 50 هزار تومان است که باید برای افزایش سرانه اقدام اقتصادی کنیم.

وی ساماندهی در مدیریت کشور را ضروری خواند و اضافه کرد: اصلاح الگوی مصرف فقط در خورد و خوراک نیست بلکه بهینه کردن مدیریت شهری و روستایی، بهره برداری مناسب از منابع آب و خاک و تقویت مدیریت محلی از فعالیتهای الزامی در اصلاح امور است.

علیجانی توسعه بخش تعاونی را از اقدامات مهم چند سال اخیر دانست و گفت: تاکنون بیش از هزار تعاونی در دهیاریها فعال شده است که این نهادهای مردمی می تواند به عنوان بازوی اجرایی قوی برای رفع مشکلات روستاها مورد استفاده قرار گیرد.

40 درصد اعتبارات عمرانی مربوط به روستاهاست

استاندار قزوین نیز در این همایش از دهیاران به عنوان حلقه های اتصال مردم و حاکمیت یاد کرد و گفت: اگر دهیاران به نقش محوری خود واقف باشند می توانند به عنوان کمک دولت در حل مشکلات مناطق محروم نقش موثری ایفا کنند.

احمد عجم تصریح کرد: 40 درصد اعتبارات عمرانی به روستاها اختصاص دارد که این امر بیانگر نگاه دولت به روستاها برای توسعه و پیشرفت است.

استاندار قزوین افزود: علاوه بر این 40 درصد، طرحهای دیگری هم در روستاها اجرا می شود اما واقف هستیم که اعتبارات دهیاریها برای فعالیت کافی نیست و در اعتبارات جاری نیازمند بازنگری و توجه بیشتری هستیم.

وی اظهارداشت: خدمات عمومی مانند راه، برق، گاز، آب و انرژی پرهزینه است لذا ما به سرمایه گذاریهای عمده و جدید نیازمندیم تا اجرای طرحها دچار مشکل و تاخیر نشود.

عجم گفت: پدیده مهاجرت دغدغه ما در استان است لذا در توزیع و استقرار واحدهای جدید صنعتی و اشتغالزایی به مناطق محروم توجه خواهیم کرد تا توسعه و عمران و آبادانی روستاها به عنوان یک توازن و تعادل محقق شود.

وی با اشاره به محدود بودن اعتبارات یادآورشد: تلاش می کنیم همین اعتبارات محدود را هم درمناطق مختلف عادلانه توزیع کنیم و نگذاریم با هزینه های زیادی که برای بردن خدمات به روستاها می شود با خالی شدن روستاها و مهاجرت ساکنان آنها این سرمایه ها به هدر رود.

در همایش دهیاران استان علیخانی و طاهرخانی نمایندگان مردم قزوین و تاکستان در مجلس شورای اسلامی، پورمهدی معاون عمرانی استانداری، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی استان هم حضور داشتند.

استان قزوین دارای 900 روستای دارای سکنه، 331 دهیاری فعال و 21 دهیاری تازه تاسیس است.

کد خبر 1020165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha