۳ بهمن ۱۳۸۸، ۹:۴۵

جایگاه حقیقی و حقوقی گمرک مهندسی مجدد می شود

دبیر همایش روز جهانی گمرک ضمن انتقاد صریح از جایگاه گمرک در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور خواستار بازخوانی و اصلاح ساختار گمرک شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران، کاظم سلیمی گفت: در همایش روز جهانی گمرک ضمن بحث و تبادل نظر پیرامون چالش های ساختاری در گمرک جایگاه حقیقی و حقوقی این سازمان در گذشته و حال با حضور مسئولان عالی رتبه بررسی و مهندسی مجدد می شود.

 

دبیر همایش روز جهانی گمرک افزود: با اصلاح ساختار درونی و بیرونی باید گمرک نقش بیشتری در مراکز تصمیم ‌سازی و تصمیم‌ گیری کشور ایفا نماید و به نظر می ‌رسد جایگاه این سازمان در گذشته مورد بی‌ مهری قرار گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: صد سال قبل بودجه گمرک بیش از 15 درصد از کل درآمد این سازمان بود اما در سال ‌جاری به کمتر از 5/1 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

دبیر همایش روز جهانی گمرک ادامه داد: در سال جاری سرانه وصول درآمد (نفر درآمد) گمرک حدود 90 میلیون تومان بوده در حالیکه صد سال قبل کل درآمد گمرک 3 میلیون تومان و بودجه این سازمان حدود 500 هزار تومان بود.

 

سلیمی در ادامه از بررسی لایحه قانون جدید امور گمرکی در مجلس پس از بررسی لایحه هدفمندسازی یارانه‌ها خبر داد و گفت: یکی از ابزارهای مهم برای رسیدن به جایگاه واقعی در گمرک، قانون است که نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به قانون جدید امور گمرکی رأی قاطع داده و درخواست اصل 85 را نموده‌اند که امید است با تلاش و همت تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی این مهم مورد وثوق قرار گیرد.

 

وی تصویب لایحه جدید قانون امور گمرکی در مجلس را بزرگترین ابزار گمرک برای رسیدن به جایگاه واقعی و اصلاح ساختار فعلی آن دانست.

 

دبیر همایش روز جهانی گمرک خاطر نشان کرد: درخصوص مشکلات و معضلات مهم اقتصادی کشور، روند حرکتی گمرک بسیار اثربخش و حائز اهمیت است که یقیناً باتوجه به اصلاح قانون و تغییر روند پروسه‌ها و فرایند اجرایی، این اثربخشی بیش از پیش خواهد شد. همچنین در این راستا زیرساختار های آن در حال اتمام است و فازهای اول و دوم اصلاح نظام امور گمرکی نهایی شده که پس از اتمام سه فاز دیگر، گمرک به یک سیستم الکترونیکی در قالب آسیکودای جهانی عمل خواهد کرد.

 

وی موضوعات مهم از جمله قاچاق و نحوه مبارزه با آن، واردات و مدیریت این رویه گمرکی، راهکارهای اساسی برای توسعه صادرات غیرنفتی، حمایت از تولید و توانمندسازی صنایع داخلی را از جمله مواردی دانست که گمرک می‌تواند در صورت ارتقاء جایگاه خود نقش بیشتری در تصمیم‌ گیری‌ها و تصمیم ‌سازی‌ها ایفا نماید.

 

کد خبر 1021854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha