به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "والانگانگ" و دانشگاه آدلاید با کمک متدهای جدید تعیین تاریخ نشان دادند که قدمت فسیلهای گونه های جانوران در ابعاد بزرگ و بقایای ابزارهای انسانها یکسان است و بنابراین فعالیتهای انسانی و نه تعییرات آب و هوایی موجب انقراض دسته جمعی جانوران غول پیکر استرالیا در 40 هزار سال قبل شده است.
جانوران عظیم الجثه ساکن استرالیا شامل کانگروهای غول پیکر، خزندگان بسیار بزرگ و پرندگان بدون قابلیت پرواز بوده اند.
این متدهای تعیین تاریخ نشان می دهد که انسان و این جانوران در یک دوره تاریخی نسبتا کوتاه با هم در استرالیا زندگی می کردند و به نظر می رسد که شکار بی رویه این حیوانات غول پیکر به دست انسان و دخالت انسان در طبیعت و دستکاری محل سکونت این جانوران موجب نابودی آنها شده است.
انقراض این جانوران در دوره متاخر پلیستوسن (دوره چهارم زمین شناسى) و در یک دوره زمانی بسیار کوتاه (150 سال) اتفاق افتاده است. در این مدت زمان یک آب و هوای بسیار خوب در این قاره وجود داشته و بنابراین علت این انقراض نمی توانسته است تغییرات آب و هوایی باشد.
براساس گزارش ساینس، این دیرینه شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "ما می دانیم که انسان بین 45 هزار تا 60 هزار سال قبل به استرالیا وارد شد و بنابراین برخورد انسان با طبیعت مهمترین فاکتور انقراض این حیوانات بوده است."
نظر شما