به گزارش خبرنگار مهر در اراک، سید علیرضا شجاعی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: بسیاری از منتقدان این طرح به دنبال بررسی اثرات طرح اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در کوتاه مدت هستند در حالی که باید با بررسی و صبر بیشتر اثرات بلند مدت و مزایای این طرح را در بلند مدت مورد بررسی و ارزیابی قرار دارد.
وی اضافه کرد: همه افراد و گروه های سیاسی در کشور به دنبال اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها بوده و اسناد و مدارک موجود نیز اثبات کننده این موضوع است و بنابراین در میان همه جناح ها و گروه های سیاسی نیز بر اجرای این طرح اتفاق نظر وجود دارد و کسی مخالف اجرای آن نیست.
شجاعی با اشاره به اینکه اجرای این طرح به طور قطع در سال آینده آغاز خواهد شد، گفت: اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها یک انتخاب نیست بلکه الزام است و باید به انجام برسد تا در آینده تحقق شعار عدم اتکا به درآمدهای نفتی و تکیه به تجارت و تولید برای تولید ثروت در جامعه محقق شود زیرا با روند کنونی هرگز به اهداف و برنامه های پیش بینی شده در توسعه کشور دست نخواهیم یافت.
مشاور وزیر بازرگانی و سخنگوی وزارت بازرگانی در ادامه با اشاره به اینکه برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها سازوکارها و سیستم های نظارتی و حمایتی پیش بینی شده است، اظهار داشت: در این راستا اطمینان به بخش خصوصی برای اجرایی کردن بخشی از فرایندهای اجرای این طرح در اولویت کار وزارت بازرگانی قرار گرفته است و انتظار می رود با مشارکت بخش خصوصی این طرح با حداقل فشار بر مردم به مرحله اجرا درآید.
به گفته وی، با اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها در سال آینده، رشد قیمت ها به صورت منطقی آغاز خواهد شد و وزارت بازرگانی با هرگونه رشد جهشی و غیرمنطقی قیمت با استفاده از ابزارهای پیشگیرانه و نظارتی خود به شدت برخورد خواهد کرد.
ایجاد سامانه قیمت گذاری کالا
شجاعی در ادامه با بیان اینکه برای برخی از اقلام پرمصرف کالایی در کشور وزارت بازرگانی سیستم های اطلاع رسانی و قیمت گذار طراحی و پیش بینی کرده است، گفت: در این راستا با طراحی سیستم قیمت گذاری در قالب شبکه سابا قیمت برخی از اقلام پرمصرف در سبد کالای خانواده تهیه و در اختیار مردم قرار گرفته است تا در صورت نیاز به خرید این کالاها مردم از قیمت واقعی آن مطلع شده و در صورت مشاهده تخلف با واحدهای بازرسی و نظارت کالا و خدمات برای برخورد با متخلفین اقدام کنند.
وی اقدامات پیشگیرانه را در اولویت برنامه های نظارتی وزارت بازرگانی پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها عنوان کرد و گفت: این سازمان قصد برخورد با افراد را ندارد ولی در صورتی که افراد با هر شکل دست به گرانفروشی زده و نسبت به ایجاد مشکل در روند اجرای این طرح اقدام کنند با آنان بر اساس قانون برخورد خواهد شد.
به گفته این مسئول، در صورتی که در بازار به هرشکل قیمت ها به صورت جهشی رشد پیدا کند دولت با استفاده از ذخیره سازی های صورت گرفته تا هر زمانی که قیمت ها به حالت طبیعی خود باز نگردد نسبت به توزیع کالاها اقدام می کند و در این زمینه نباید از سوی مردم در مورد گران شدن کالاها و کمبود آن احساس نگرانی ایجاد شود.
سخنگوی وزارت بازرگانی تاکید کرد: اجرای موفق این طرح در حوزه بازار نیازمند تعامل و مشارکت اصناف و واحد های صنفی با مسئولان و مردم است چرا که این طرح علاوه بر تامین منافع مردم و کشور منافع اصناف را نیز تامین خواهد کرد.
شجاعی با اشاره به اینکه کمیسیون مدیریت ذخیره سازی کالاهای اساسی در حوزه هدفمند شدن یارانه ها در وزرات بازرگانی تشکیل شده است، متذکر شد: وزارت بازرگانی در این راستا پس از بررسی کالاهای حساس و مورد توجه در سبد مصرفی خانوارها، 13 نوع کالای اساسی را به عنوان ذخیرهسازی در دستور کار خود قرار داد.
وی این کالاها را شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، شیرخشک صنعتی، کره حیوانی، پنیر، ماکارونی، عدس، نخود، لوبیا، شکر و روغن نباتی ذکر کرد و بیان داشت: در این راستا 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات با همکاری بانکهای عامل در اختیار مباشرین بخش خصوصی قرار داده می شود.
مشاور وزیر و سخنگوی وزرات بازرگانی با تاکید بر اینکه این کار به سبب رفع نگرانی مردم از وجود برخی کالاهای اساسی است، خاطرنشان کرد: این ذخیره سازی 36 درصد سبد مصرف خانوارهای دهک های پایین و کم درآمد و 19 درصد دهک های متوسط جامعه را شامل می شود.
وی افزود: بسته حمایتی در حوزه تولید و صادرات در دست تهیه است و وزارتخانه های مسئول در بخش تولید به دقت در حال مطالعه و تنظیم حمایت های زیربنایی از این بخش ها هستند.
شجاعی گفت: تعریف بسته صادراتی در قالب کمیسیون های شورای طرح تحول اقتصادی شامل بازنگری در تعرفه ها و تعریف مکانیزم حمایتی از صادرکننده در حال انجام است.
وی ابراز امیدواری کرد: در بسته مذکور شرایط واردات نیز به صورت شفاف تعریف و از واردات بی رویه به شدت پرهیز شود.
این مسئول شرایط اقتصاد جهانی را برای جراحی اقتصاد داخلی مناسب ارزیابی کرد و افزود: در این شرایط تولیدکنندگان باید در قالب برند و تلفیق مناسب در جهت تولید کالای مرغوب و قابل رقابت در بازار جهانی گام بردارند که در این راستا شبکه اطلاع رسانی بازرگانی (شابا) و سامانه اطلاع رسانی آن (سابا) در وزارت بازرگانی تشکیل شده و بستر ارتباط دوسویه برای طرح پیشنهادات، انتقادات و شکایات و آشنایی با سطوح و برنامه های هدفمند کردن یارانه ها در آن طراحی شده است.
رئیس سازمان بازرگانی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه طرح تحول اقتصادی یکی از اقدامات شجاعانه دولت نهم و دهم است، افزود: با اجرای طرح تحول اقتصادی، منابع در کشور به صورت صحیح مدیرت خواهد شد.
اصغر عالیخانی با تاکید بر اینکه اگر تغییر اساسی در پرداخت یارانهها رخ دهد بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: با اجرای صحیح این قانون مسیر تحول برای اقتصاد و جامعه کشور ترسیم می شود.
نظر شما