به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمود قربان زاده صبح سه شنبه در جلسه هماهنگی آموزش و ترویج این اداره کل دامپزشکی، افزود: جهت خدمات رسانی بخش خصوصی دامپزشکی در استان ظرفیت جذب 23 نفر دامپزشک، نه نفر کارشناس و 16 نفر کاردان دامپزشکی وجود داشته و این اداره کل از سرمایه گذاران در این بخش حمایت می کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون شهرستانهای درمیان، سرایان، سربیشه و نهبندان فاقد مراکز خدمت رسانی بخش خصوصی دامپزشکی از قبیل درمانگاه و مرکز مایه کوبی هستند، عنوان کرد: در این شهرستانها تمام خدمات از طریق بخش دولتی عرضه می شود.
به گفته وی با توجه به فعالیت حدود 700 واحد مرغداری و جوجه ریزی بیش از 24 میلیون قطعه مرغ در هر سال سبب شده تا خراسان جنوبی به عنوان یکی از قطبهای پرورش طیور گوشتی در کشور مطرح شده و به همین لحاظ وظیفه تمام صنوف و اشخاص مرتبط از قبیل کارخانجات تولید دان، مرغداران و کارگران مرغداریها در پیشگیری از وقوع بیماریهای واگیر را سنگین تر می کند.
قربانزاده به عدم وجود بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور در استان اشاره کرد و عملکرد دامپزشکی خراسان جنوبی را در مقابله با ورود این بیماری از مرزهای شرقی به کشور حائز اهمیت دانست.
وی در ادامه از عضویت نظام دامپزشکی در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان خبر داد و گفت: در هفتمین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی، عضویت رئیس نظام دامپزشکی در این کارگروه به تصویب رسیده است.
قربانزاده به نقش دامپزشکی در ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه در دو بخش دولتی و خصوصی، اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، بسیاری از امور دامپزشکی کشور به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی ادامه داد: به همین جهت با توجه به نقش اساسی بخش خصوصی دامپزشکی در حفظ بهداشت عمومی جامعه و نیز حفظ سلامت و بهداشت صنعت دام و طیور، نظام دامپزشکی می تواند نقش موثری در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان داشته باشد.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی در پایان یادآور شد: نظام دامپزشکی استان بالغ بر 227 نفر عضو دارد که تعداد 69 نفر در بخش دولتی و 158 نفر در بخش خصوصی فعالیت می کنند.
نظر شما