به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" جلالي با بيان اينكه اين طرح در قالب يك ماده واحده ارايه خواهد شد گفت: در اين طرح دولت موظف شده است با استفاده از انديشمندان و متخصصان و امكانات داخلي و همچنين پيگيري اجراي تعهدات آژانس بين المللي انرژي اتمي در چارچوب ان.پي.تي نسبت به برخورداري كشور از فناوري هسته اي صلح آميز اقدام كند.
جلالي افزود : قراردادهاي بين المللي از دو بخش الزامات و حقوق تشكيل شده است اما تاكنون اروپا و آژانس زبان الزامات سخن گفته اند به اين معنا كه ايران بايد محدوديت هايي را بپذيرد.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با اشاره به ماده 4 معاهده ان.پي.تي افزود: در اين ماده به صراحت آمده است كه كشورهايي كه اين معاهده را امضا مي كنند حق دارند به انرژي هسته اي صلح آميز دست يابند ولي اين حق تاكنون از جمهوري اسلامي ايران دريغ شده است و هيچ يك از اعضاي برخوردار تلاش نكرده اند ايران به حقوق خود دست يابد.
جلالي افزود: مجلس با امضاي اين طرح عملا بر اين حق مسلم جمهوري اسلامي ايران در چارچوب قواعد شناخته شده بين المللي و ان.پي.تي تاكيد كرده است و اين طرح هيچ منافاتي با استمرار مذاكرات ايران با اروپا و آژانس در قالب چارچوب هاي پذيرفته شده ندارد و طبعا استمرار گفتگو ها و بكارگيري ديپلماسي فعال و قوي خواسته شده است.
وي پيش بيني كرد اين طرح با بيش از 200 امضا فردا تقديم هيات رئيسه شود .
جلالي در خصوص فوريت نداشتن اين طرح گفت: طراحان كه معتقدند بايد در اين خصوص كار كارشناسي صورت بگيرد و از نظر كارشناسان بررسي شود فوريتي را براي آن قائل شدند و به روال طبيعي آنرا مطرح نموده اند.
نظر شما