۸ بهمن ۱۳۸۸، ۱۰:۲۷

توسعه فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده گیاهان دارویی بر روی 400 نوع گیاه

توسعه فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده گیاهان دارویی بر روی 400 نوع گیاه

استان تهران - خبرگزاری مهر: مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی ساوجبلاغ از گسترش فعالیتهای پژوهشی این مرکز بر روی 400 گیاه در آینده ای نزدیک خبر داد.

محمدرضا دهقانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این مرکز در حال حاضر کار پژوهش بر روی 25 نوع گیاه دارویی را دست اجرا دارد و قرار است فعالیتهای آن در آینده ای نزدیک به تحقیق بر روی 400 نوع گیاه دارویی افزایش یابد.

وی افزود: این مرکز با تجهیز به آزمایشگاه پیشرفته و چهار گروه پژوهشی در زمینه انتقال ژن مارکرهای مولکولی، سیتو ژنتیک و بافت فعالیت می کند.

دهقانی خاطرنشان کرد: نتایج بررسیها و تحقیقات این پژوهشکده بعنوان راهکارها و اصول علمی برای جامعه علمی و تولیدی کشور قابل استفاده است.

وی عنوان کرد: این مرکز علاوه بر فعالیتهای تحقیقاتی و خدمات دهی به جامعه علمی از سراسر کشور، کار تولید، فراوری، کشت و بسته بندی سالانه 25 تن انواع گیاهان دارویی در قالب دم نوش، قطره، پماد و دیگر فرآورده های دارویی برای مصرف داخل و صادرات به خارج کشور را نیز برعهده دارد.

این محقق یادآور شد: تاکنون تولیدات این مرکز به کشورهای هندوستان، چین، انگلیس و کانادا صادر شده ودر سه سال اخیر نزدیک به 600 هزار دلار ارزآوری به همراه داشته است.

مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ساوجبلاغ افزود: کشت و فرآوری گیاهان دارویی که سابقه درمان بیماریها با آن به تاریخ زیست انسان در کره زمین بازمی گردد در عصر کنونی که خواص درمانی آن بیش از گذشته مورد شناسایی قرار گرفته از اهمیت بالایی برخوردار است.

کشت گیاهان دارویی در اراضی فقیر موفقترین الگوی کشت

دهقانی بیان داشت: تولید گیاهان دارویی در حالی مورد توجه قرار گرفته که کارشناسان کشاورزی اعتقاد دارند، کشت این گونه گیاهان در اراضی کم بازده، فقیر، خرد و پراکنده بعنوان موفقترین الگوی کشت محسوب می شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی  نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: این گونه گیاهان به دلیل مقاوت بالا و توجیه اقتصادی مناسب در اراضی کوهستانی، کمتر حاصلخیز و حتی بیابانی هم قابل کشت است.

محمد تاج الدینی یادآور شد: اداره ترویج جهاد کشاورزی ساوجبلاغ در سالهای اخیر کار آموزش کشت و تولید انواع گیاهان دارویی را در بین کشاورزان و بهره برداران علاقه مند این شهرستان آغاز کرده و در قالب ارائه تسهیلات از محل بنگاههای اقتصادی زود بازده و کار آفرین از فعالیت آنها حمایت می کند.

وی تصریح کرد: تشویق و ترغیب کشاورزان برای فعالیت در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی از سوی دولت و رسانه ها دارد.

تاج الدینی خاطر نشان کرد: ساوجبلاغ با تولید سالیانه 9 میلیون نشاء انواع گیاهان دارویی مقام نخست تولید این نوع محصولات را در استان تهران به خود اختصاص داده است و سعی دارد با اجرای برنامه های آموزشی و حمایتی فعالیت در این بخش کشاورزی و در عین حال اقتصادی را گسترش دهد.

شهرستان ساوجبلاغ با 30 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطب های کشاورزی استان تهران به شمار می رود.

کد خبر 1025056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha