به گزارش خبرنگار مهر در قم، عبدالحمید توکلیبینا ظهر چهارشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم به تشریح وضعیت منابع آب قم پرداخت و ابراز داشت: با وجود اینکه سه سال متوالی استان قم دچار خشکسالی بود اما توانستیم با مدیریت بحران و به کارگیری روشهای جدید و استفاده از فناوریهای نو از بروز مشکلات ناشی از این پدیده طبیعی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به استمرار خشکسالی در سال آینده اظهار داشت: پیشبینیها حاکی از خشکسالی سال آینده است به طوری که هم اکنون سد 15 خرداد که اصلی ترین منبع تامین آب قم است حدود 20 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد که این میزان تنها 10 درصد کل ظرفیت این سد است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب استان قم ادامه داد: با این وضعیت تنها حدود سه میلیون متر مکعب دیگر از آب سد 15 خرداد به صورت ثقلی قابل برداشت است و مابقی آب سد باید به وسیله پمپاژ به دریچههای خروجی منتقل شود که همین امر احتمال بروز مشکلات کیفی را نیز به همراه خواهد داشت.
وی افزود: البته کارشناسان شرکت آب و فاضلاب با پیشبینی این وضعیت، اقدامات فراوانی را برای جلوگیری از بروز مشکلات این چنینی و رساندن آب سالم و بهداشتی به مردم انجام دادهاند.
کنترل شاخص مصرف آب در قم
توکلیبینا در ادامه با اشاره به افزایش سه درجهای دمای هوا و همچنین افزایش سه درصد مشترکین آب در سال جاری، خاطرنشان کرد: با این وجود با روشهای فنی و مدیریتی که کارشناسان آبفای قم برگزیدند توانستیم امسال رشد مصرف آب را کنترل کنیم و این موفقیت بزرگی است که به دست آمده است.
اختصاص 100 میلیون یورو از سوی بانک توسعه اسلامی به توسعه زیر ساختهای آب و فاضلاب قم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در شرکت آب و فاضلاب برای دریافت وام از بانک توسعه اسلامی برای توسعه زیر ساختهای آب و فاضلاب شهر گفت: با تلاشهایی که بیش از دو سال در شرکت آب و فاضلاب انجام شد توانستیم موافقت بانک توسعه اسلامی را برای دریافت حدود 100 میلیون یورو وام برای اجرای دو پروژه بزرگ آب و فاضلاب اخذ کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه اواخر سال آینده آب سرشاخههای دز به قم میرسد، تصریح کرد: 28.5 میلیون یورو از وام بانک توسعه اسلامی به ساخت مخازن و اجرای خطوط انتقال آب طی سه سال آینده اختصاص دارد تا بتوانیم آب گوارای سرشاخههای دز را به صورت عادلانه در تمام شهر توزیع کنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه 70.1 میلیون یوروی بانک توسعه اسلامی به توسعه شبکه فاضلاب در شهر قم به ویژه در منطقه دو اختصاص دارد، تاکید کرد: این در حالی است که از سال 81 تا 88 تنها 23 میلیارد تومان اعتبار عمرانی و ملی برای اجرا و توسعه شبکه فاضلاب در شهر قم هزینه شده است.
توکلیبینا گفت: با توجه به تعاملات آبفای قم با مسئولان شهر به ویژه شورای اسلامی شهر قم، توسعه شبکه فاضلاب در مناطقی که از ضرورت بیشتری برخوردار است در برنامه قرار دارد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به زیانده بودن شرکتهای خدماتی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب بابت یک انشعاب آب و فاضلاب یک میلیون 700 هزار تومان سرمایه گذاری میکند، در حالی که متوسط دریافت از مردم 510 هزار تومان است.
وی در عین حال تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات و همچنین خشکسالی و روبرویی با بیماری وبا در سال گذشته و آنفولانزا در سال جاری توانستیم شاخص کیفی و بهداشتی آب قم را در حد استانداردهای لازم برآورده سازیم و کمترین نارضایتی را در این زمینه داشته باشیم.
توکلیبینا در ادامه نامگذاری سال جاری را از سوی مقام معظم رهبری به عنوان اصلاح الگوی مصرف مورد تاکید قرار داد و گفت: اصلاح الگوی مصرف شعاری راهبردی و استراتژیک برای ما بود و با توجه به مشکل خشکسالی این نامگذاری فرصت مغتنمی بود که به این بحث هر چه بیشتر در سطح جامعه توجه شود.
میزان هدررفت آب در شبکه شهر قم کمتر از متوسط کشوری است
وی تلاش برای کاهش میزان هدر رفت آب در شبکه با استفاده از روشهای مدیریتی و فنی را از جمله اقدامات آبفای قم در راستای اصلاح الگوی مصرف عنوان کرد و افزود: میزان هدررفت آب در شبکه شهر قم، حدود 20.3 درصد است در حالیکه متوسط کشوری هدررفت 28 درصد است که در این زمینه شرکت آب و فاضلاب قم جز شرکتهای موفق در جلوگیری از هدر رفت آب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه فضای سبز شهری را از مشترکان بزرگ آب عنوان کرد و ابراز داشت: متاسفانه آبی که با زحمت فراوان تصفیه و به شهر منتقل میشود در فضای سبز شهری به راحتی هدر میرود.
اجرای 176 کیلومتر شبکه فاضلاب در قم
وی با اشاره به برنامهریزی برای اجرای 176 کیلومتر شبکه فرعی، اصلی و خطوط انتقال فاضلاب با هزینهای بالغ بر 35 میلیارد تومان ظرف 5 سال آینده در شهر، از شورای اسلامی شهر قم خواست تا در این زمینه حداکثر همکاری لازم با شرکت آب و فاضلاب صورت گیرد.
در ادامه این جلسه اعضای شورای اسلامی شهر قم در این جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود در رابطه با مباحث مطرح شده پرداختند با تقدیر از اقدامات آبفای قم، بر ایجاد تعامل دوجانبه، هماهنگی و درک متقابل بین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب و توسعه متوازن خدمات آب و فاضلاب در تمام نقاط شهر تاکید کردند.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: با استمرار خشکسالی در سه سال اخیر، ذخیره آب سد 15 خرداد به 20 میلیون متر مکعب کاهش یافته که این میزان تنها 10 درصد کل ظرفیت این سد است.
کد خبر 1025181
نظر شما