به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، جمال پیری شامگاه چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: ریشهکنی بیسوادی در شهرها و روستاها شامل گروههای سنی 10 تا 49 سال است و در شهرها و روستاهای که درصد بیسوادی این گروه سنی حداقل به 97 درصد برسد اعلام ریشهکنی بیسوادی شده و در آنها جشن شکرگزاری پایان بیسوادی برگزار میشود.
مدیر نهضت سوادآموزی آذربایجان شرقی همچنین اظهار داشت: درصد باسوادی زنان به درصد باسوادی مردان در استان 93.15 درصد رشد داشته است.
پیری افزود: درصد باسوادی در مناطق روستایی و محروم نسبت به درصد باسوادی مناطق شهری 22.17 درصد بیشتر شده است.
وی ادامه داد: وضعیت سواد از بدو تاسیس نهضت سوادآموزی هم از نظر کاهش قدر مطلق بیسوادی و هم از نظر درصد باسوادی بهبود یافته است.
پیری با اشاره به برخی توفیقات نهضت سوادآموزی در استان تاکید کرد: در سال 1369 همگام با اعلام سال مبارزه جهانی با بیسوادی از طریق یونسکو، بسیج سوادآموزی در جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرا گذاشته شد با اجرای این برنامه بیش از 122 هزار نفر از کودکان بازمانده از تحصیل در استان زیر پوشش قرار گرفتند.
مدیر نهضت سوادآموزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: با اجرای این برنامه در کشور و استان سازمان نهضت سوادآموزی موفق به دریافت دیپلم افتخار و جایزه نوما از یونسکو در سال 1369 شد.
وی ادامه داد: در سال 1377 نشان افتخار یونسکو به برنامههای پس از سواد در جمهوری اسلامی ایران اهدا شد و این برنامهها برای تقویت مهارتهای خواندن و نوشتن و تشویق به مطالعه طراحی شده بود.
پیری گفت: جایزه «مالکوم آدیهشیا» نیز در سال 1378 به خاطر طراحی و ارائه طرح خدمات مکاتبهای به کشورمان اهدا شد.
وی تصریح کرد: این طرح فرصت آموزشی برای افرادی که قادر به آموزش حضوری نیستند ایجاد میکند.
پیری با اشاره به اینکه نهضت سوادآموزی استان برگزاری جشنها را از سال 86 در استان آغاز کرده یکی از معضلات اساسی بیسوادان و نهضتسوادآموزی را بازگشت سوادآموزان به بیسوادی ذکر کرد و افزود: با توجه به اینکه پایه سوم ابتدایی آخرین مدرک تحصیلی برای سوادآموزان در نهضت است سوآموزان بعد از گذشت دو سال با توجه به اینکه دروههای پنجم برگزار نمیشود از ادامه تحصیل باز میمانند.
پیری مانع شدن کودکان دارای شرایط را برای ادامه تحصیل یکی از مشکلات امر سوادآموزی ذکر کرد و بر جلوگیری از این معضل برای کاهش آمار بیسوادان در جامعه تاکید کرد.
پیری پایان سال 93 را برای آذربایجان شرقی، استانی با 99 درصد باسوادی دانست و درصد باسوادی استان را در حال حاضر 56.81 درصد اعلام کرد.
نظر شما