به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به اوگاندا، متن سخنرانی دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه اجلاس بین المجالس به این شرح است:
نمایندگان محترم؛
خانم ها و آقایان؛
اجازه بدهید قبل از هر چیز به شما خوش آمد گویم. امیدوارم این نشست بتواند با موفقیت به موضوعاتی که در دستور کار قرار دارد بپردازد .
سال گذشته تحولات بسیار مهمی در عرصه بین المللی به وقوع پیوست . اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی با آمادگی لازم توانست به موقع به برخی از چالش های مهمی که فراروی جامعه بین المللی به ویژه کشورهای اسلامی قرار داشت پاسخ مناسبی دهد.
این حضور فعالانه نشانگر قابلیت های ارزشمند این نهاد اسلامی برای برخورد با چالش هایی است که فراروی اعضای اتحادیه قرار دارد .
در حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به غزه و نقض گسترده حقوق بشر و حقوق بین الملل از سوی این رژیم تشکیل نشست اضطراری کمیته اجرایی اتحادیه در ترکیه تصمیم گرفت که نشست اضطراری برگزار نماید .
در این نشست نه فقط 9 عضو کمیته اجرایی ، بلکه هیاتهای پارلمانی 34 کشور عضو اتحادیه ، از جمله 18 رییس مجلس شرکت نمودند و با صدور بیانیه استانبول در محکومیت حمله ددمنشانه رژیم اسراییل به غزه و بازتاب گسترده ی آن در عرصه بین المللی بین المجالس کشورهای اسلامی توانست به موقع به این تهدید گسترده پاسخ دهد.
البته مردم مظلوم فلسطین همچنان نیازمند مساعدت سیاسی و کمک های مادی هستند که باید موضوع فلسطین مستمراً در دستور کار بین المجالس اسلامی قرار داشته باشد. محاصره ناحق مردم مسلمان غزه چالش مهمی است که باید همه کشورهای اسلامی بدان اهتمام ورزند گزارش گلدستون نماینده سازمان ملل گوشه هایی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را نشان داد اما امروز متاسفانه به جای مجازات این رژیم سفاک، امریکا و برخی کشورها ی غربی به حمایت او برخاسته اند و دست این رژیم را در شهرک سازی های یهودی و ستم بر مردم فلسطین باز گذاشته اند. کشورهای اسلامی وظیفه ای مهم برعهده دارند که از امکانات و نهادهای بین المللی در جهت پیگیری حقوقی گزارش سازمان ملل بهره جویند .
رفتارهای ماجرا جویانه آمریکا و ناتو در افغانستان و عراق و کشتار مردم این کشورها به بهانه مبارزه با تروریسم چالش دیگری است که پیش روی ماست.
اسلام ستیزی در کشورهای غربی و ایجاد اختلافات مذهبی در کشور های اسلامی از چالش های دیگری است که ریشه های آن در طراحی ماجراجویانه کشورهای غربی نهفته است ( که وظیفه همه ما خنثی نمودن این توطئه است ). تاثیر گذاری بر چالش های فرارو ، قبل از هر چیز مستلزم حفظ وحدت میان کشورهای اسلامی و حفظ آمادگی در برخورد با چالش است .
باید از حداکثر ظریت این نهاد مهم در جهت ارتقاء آرمان های اتحادیه کشورهای عضو بهره جوییم. در بسیاری از عرصه ها منافع کشورهای اسلامی به هم تنیده شده است و اکنون این یک ضرورت است که با هم برای رفع این تهدیدات همکاری کنیم.
در سال گذشته انتخابات مهمی در پارلمان کشورهای اسلامی شامل لبنان، کویت، قرقیزستان و نیجر به وقوع پیوست.لازم است به این دسته از کشورها صمیمانه ترین تبریکات خود را اعلام نمایم .انتخابات لبنان موجب پایان بحران گردید . گروه های سیاسی با علقه های مختلف، با برخورداری از یک شعور و فرهنگ سیاسی بالا توانستند در مسیر شکل کیری پارلمان لبنان کمک شایانی نمایند .
نقش رهبران لبنانی به خصوص آقای سید حسن نصراله رهبر فرزانه مقاومت لبنان در شکل گیری پارلمان لبنان و دولت وحدت ملی ستودنی است .
امیدوارم که ملت مسلمان عراق و سپس افغانستان نیز با برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی آتی ، آخرین گامها را برای حاکمیت کامل بر سر زمینشان با استواری بپیمایند. و همچنین مردم مسلمان افغانستان و یمن نیز شاهد استقرار ثبات و آرامش در کشورشان باشند.
اجازه دهید توجه حضار محترم را به برخی دیگر از موضوعات مهم جلب کنم :
ارتباط با اقلیت های مسلمان مستقر در کشورهای غیر اسلامی و استیفای حقوق آنان از موضوعاتی است که بایستی اتحادیه بتواند با ایجاد سازو کار منطقی، منظم و کارا در این راه گام بردارد.
اکنون تعداد قابل توجهی از مسلمانان توانسته اند به پارلمان کشورهای غیر اسلامی راه یابند. مسلماً حضور آنان در پارلمان ها می تواند تأثیر بسزایی در حمایت از منافع اقلیت مسلمان در این کشورها ایقا نموده و زمینه تعامل سازنده این پارلمان ها با اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را فراهم سازد.
اصلاح اساسنامه از دیگر موضوعات مهمی بود که سال گذشته در دستور کار شورا قرار داشت. خوشتختانه با کار فشرده ای که انجام پذیرفت، توانستیم در این خصوص به اجماع برسیم. دو نشست برای بررسی اصلاحات پیشنهادی برگزار شد. آخرین نشست در این خصوص به ریاست جناب آقای فتحی سرور در قاهره برگزار شد که نتیجه آن در جلسه نشست روسای مجالس عضو کمیته ویژه اصلاح اساسنامه به تصویب رسید.
اکنون این پیش نویس برای تصویب در دستور کار کنفرانس ششم اتحادیه قرار دارد. مطمئناً اصلاح اساسنامه می تواند کارایی اتحادیه را به عنوان یکی از بازیگران مهم و تاثیر گذار در عرصه بین المللی، برای دستیابی به اهداف مشترکمان ارتقاء بخشد.
امیدواریم در این نشست با همدلی و همکاری بتوانیم به موفقیت های مهم دیگری در جهت اهداف اتحادیه دست یابیم.
نظر شما