۸ بهمن ۱۳۸۸، ۱۲:۳۸

اختصاصی مهر/

تدوین لایحه مدیریت یکپارچه شهری/ خنثی کردن 26 لایحه علیه شهرداریها

تدوین لایحه مدیریت یکپارچه شهری/ خنثی کردن 26 لایحه علیه شهرداریها

خرم آباد - خبرگزاری مهر: جانشین معاون عمرانی وزیر کشور گفت: لایحه واگذاری وظایفی که در محدوده مدیریت شهری است تدوین و پس از تصویب در کمیسیون زیربنایی برای تایید نهایی به هیئت دولت ارسال شد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، غلامحسین تابش فر در حاشیه نشست فصلی دهیاران و شهرداران استان لرستان به خبرنگار مهر در خرم آباد گفت: در راستای تحقق ماده 136 برنامه سوم و 137 برنامه چهارم توسعه در زمینه ایجاد مدیریت واحد شهری به عنوان سند بالادستی جلسات سنگینی تشکیل شد و در نهایت در روز یکشنبه هفته گذشته 14 ماده در این راستا احصا شد.

وی با تاکید بر تصویب این مواد در کمیسیون زیربنایی، از ارسال این لایحه به هیئت دولت خبر داد و بیان داشت: با تصویب این لایحه در هیئت دولت برخی وظایف حوزه مدیریت شهری که در اختیار دستگاههایی مانند مخابرات، آبفا، شرکت گاز، کتابخانه ها و ... است در راستای ایجاد "مدیریت یکپارچه شهری" به شهرداریها واگذار می شود.

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور با تاکید بر اینکه این لایحه در دولت دهم به تصویب می رسد، افزود: با تصویب این لایحه مهم آن قسم از وظایف که قابل واگذاری است از طریق سازمانها به شهردارهای واگذار می شود که این امر تصمیم پربرکتی است.

تابش فر در مورد حقوق شهرداران نیز گفت: یکی دیگر از مواردی که در دولت نهم مورد توجه قرار گرفت بحث حقوق شهرداران بود که البته هنوز با توجه به گستره وظایف شهرداران این حقوق ناچیز است.

لایحه خودکفا کردن شهرداریها در دست بررسی در دولت

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر لوایح پیرامون فعالیت شهرداریها که در دست بررسی است، گفت: سال 62 مقرر شد دولت لایحه ای تحت عنوان "ایجاد درآمدهای پایدار و مستمر" تهیه کند تا شهرداریها در راستای خودکفایی خود قدم بردارند.

تابش فر با بیان اینکه با گذشت 27 سال از این موضوع هنوز این لایحه تدوین نشده است، بیان داشت: این موضوع اخیرا از سوی سازمان شهرداریها و وزارت کشور در کمیسیون اقتصادی دولت طرح شده است که هفته آینده جهت نهایی شدن به هیئت دولت ارائه می شود.

وی افزود: ما مصر هستیم که این لایحه را در هیئت دولت تصویب کنیم تا بخشی از مشکلات شهردارها برطرف شود.

کسری چهار هزار میلیاردی بودجه شهرداریها/ حذف 13 منبع درآمدی شهرداریها به مرور زمان

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به تاثیر قانون ارزش افزوده بر درآمد شهرداریها، گفت: ما در حال حاضر یک هزار و 91 شهرداری در کشور داریم که بودجه مورد نیاز برآورد شده برای این شهرداریها رقمی بالغ بر 19 هزار میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: سال گذشته با احتساب اعتبار شهرداری تهران بیش از 11 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداریهای کشور بود که این رقم تا 16 هزار میلیارد بیش از چهار هزار میلیارد کسری دارد.

تابش فر ادامه داد: در استان لرستان نیز بودجه 23 شهرداری این استان 114 میلیارد تومان پیش بینی شده است.

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور ادامه داد: با توجه به میزان بودجه یاد شده میانگین سرانه عمرانی در استان لرستان 56 هزار تومان است که این رقم در مقایسه با میانگین کشوری که 90 هزار تومان است خیلی عقب است.

تابش فر با تاکید بر اینکه با وضعیت موجود شهرداریها باید به سمت ایجاد درآمدهای پایدار و مستمر حرکت کنند، گفت: شهرداریها برای رفع بخشی از مشکلات خود باید از درآمدهای کاذب مانند کمیسیون ماده 100 جلوگیری کنند.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد درآمدهای مستمر که هم "قانونی"و هم "پایدار" است در شهرداریها، بیان داشت: متاسفانه شهرداریها 13 منبع درآمدی داشتند که به مرور زمان این منابع درآمدی از آنها گرفته و به دیگر دستگاهها و نهادها انتقال داده شد.

خنثی کردن 26 لایحه علیه شهرداریها در 1.5سال گذشته

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور ادامه داد: در طول یکسال و نیم گذشته ما 26 لایحه و طرح دستگاههای مختلف علیه شهرداریها را خنثی کردیم.

تابش فر با اشاره به برخی موارد از این طرحها و لایحه ها، عنوان کرد: به عنوان مثال وزارت علوم به دنبال مشمول شدن در زمینه معافیت عوارض به مثابه آموزش و پرورش بود و وزارت نیرو نیز به دنبال تصویب تعلق نگرفتن عوارض نوسازی به تاسیسات خود بود.

شهرداریهای نیروهای اضافه را کم کنند

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور همچنین با تاکید بر ضرورت آموزش نیروها، گفت: یکی از مشکلاتی که شهرداریهای کشور با آن مواجه هستیند وجود نیروهای اضافه و غیرمتخصص است.

تابش فر از شهرداران خواست نسبت به کم کردن نیروهای اضافه خود اقدام کنند و یادآور شد: هر پرسنل برای شهرداریها ماهانه یک میلیون تومان هزینه دارد.

وی ادامه داد: شهرداریها باید توجه داشته باشند که با ایجاد تراکم نمی توانند حرکت موزونی داشته باشند.

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور با تاکید بر قبول واقعیات در بودجه بندی شهرداریهای از سوی شهرداران، گفت: یک شهردار خوب شهرداری است که علاوه بر حفظ وضعیت موجود یک قدم مجموعه را به جلو ببرد.

اختلافات ناشی از دخالت کار شوراها و شهرداران در کار یکدیگر است

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور در مورد اختلاف میان شوارها و شهرداریها نیز عنوان کرد: در حال حاضر در کل کشور بالغ بر 70 هزار عضو اصلی در شوراهای اسلامی و بیش از یک هزار و 91 شهرداری وجود دارد.

تابش فر با تاکید بر اینکه نقاط آسیب ما در بدنه شوراها و شهرداریهاست، بیان داشت: اختلافات دقیقا از جایی شروع می شود که شوراها و شهرداریها در کار یکدیگر دخالت می کنند.

نامه به وزیر اقتصاد برای رفع مشکلات قانون ارزش افزوده

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور همچنین در مورد قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز بیان داشت: این قانون برکات خوبی برای شهرداریها داشته است.

تابش فر ادامه داد: در سال جاری قانون مالیات بر ارزش افزوده بالغ بر 700 میلیارد تومان افزایش درآمدی برای شهرداریها داشته است.

مدیر کل امور شهرداریهای وزارت کشور ابراز امیدواری کرد که میزان افزایش درآمد از محل این قانون برای شهرداریها به یک هزار و 300 میلیارد تومان نیز برسد.

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور همچنین در زمینه گلایه برخی اعضای شوارها و شهرداریها از این قانون گفت: در این راستا ما نامه ای به وزیر اقتصاد داده ایم که مکانیزم اجرای این قانون به گونه ای انجام شود که مشکلات فعلی شهرداریها مرتفع شود و درآمد شهرداریها از محل این قانون افزایش یابد.

تابش فر این قانون را زمینه ساز ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها ارزیابی کرد و گفت: این قانون در حال حاضر در عمده کشورهای دنیا در حال اجرا است و حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز تا 14 درصد رسیده است.

حذف کلمه "اماکن مرتبط" در زمینه معافیت عوارضی آموزش و پرورش

جانشین معاون عمرانی وزیر کشور همچنین در خصوص برخی انتقادات شهرداران در زمینه معافیت اماکن غیر آموزشی وزارت آموزش و پرورش از عوارض خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که ما به دنبال آن هستیم حذف کلمه "اماکن مرتبط" از جمله "معافیت عوارضی آموزش و پرورش و اماکن مرتبط" است.

وی ابراز امیدواری کرد با تصویب این موضوع در قانون سال 89 تنها "فضاهای آموزشی" مشمول معافیت عوارض شوند.

تابش فر همچنین در مورد برخی دستگاهها و نهادها که اقدام به گرفتن پروانه برای ساختمانهای خود نمی کنند نیز با اشاره به قانون موجود در این زمینه گفت: مطابق تبصره یک ماده 100 شهرداری هر نهاد حقیقی و حقوقی حتی وزارت کشور نیز باید برای ساخت و سازهای خود پروانه بگیرد.

کد خبر 1025410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha