به گزارش خبرنگار مهر، در همایش بررسی اندیشه های ارتباطی امام (ره) که امروز پنج شنبه با حضور پژوهشگران، محققین و اساتیدی از حوزه و دانشگاه با ارائه مقالاتی برگزار شد، حجت الاسلام جواد فخارطوسی با ارایه مقالهای با عنوان استقلال نهاد رسانه از نهاد حاکمیت در اندیشه حضرت امام (ره) تصریح کرد: اداره نهاد رسانه باید مستقل از نهاد حکومت صورت گیرد و سیاست پردازی در نهاد رسانه نباید توسط نهاد حاکمیت انجام شود .
وی در ادامه با اشاره به حضور همه فعالان مختلف اجتماع در عرصه رسانه، خاطرنشان کرد: از آنجا که امکانات رسانه ملی مصداق بیت المال است بنابراین همه فعالان در عرصه اجتماعی باید از رسانه ملی به طور مساوی برخوردار باشند که منظور از حضور فعالان سیاسی، مخالفان سیاسی حاکمیت است.
طوسی دربخش دیگری از سخنانش به روایاتی ازصدر اسلام اشاره نمود و افزود: در زمان پیامبر نیز اعتقادات گسترده ای نسبت به ایشان به راه افتاد و معترضین به جریان چشمگیری تبدیل شدند اما پیامبر هیچ تضییعی در برابر آنها نکرده واقدام عملی انجام نداد.همچنین جریان نفاق شکل گرفت که نفاق در مسایل اعتقادی ،فرهنگی و سیاسی بود که رفتار پیامبر با آنان نیز همانگونه بود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع امربه معرف ونهی از منکر، عنوان کرد: امربه معروف ونهی از منکر تکلیف عامی است که شمول آن نسبت به حکومت از سایر دستگاهها بیشتر است، امربه معروف ونهی از منکر تکلیفی است که متوجه اجتماع بوده و باید متصدی خاص داشته باشد که به نظر من رسانه ها باید متصدی آن در جامعه باشد.
در ادامه این همایش مقالات دیگری دربیان دیدگاهها و نظرات حضرت امام در خصوص وظایف رسانه و نحوه عملکرد آنان ارائه شد.
*فقها باید بر اساس اصول اسلامی، روشهای جدید را بررسی کنند
نجفقلی حبیبی در پایان این همایش با اشاره به اصل دوم قانون اساسی، اظهار داشت: در اصل دوم قانون اساسی کشور آمده است که جمهوری اسلامی ایران برپایه 6 اصل استوار گردیده است وهمچنین می گوید راه تحقق جمهوری اسلامی ایران با این اصول از چند راه محقق می شود که یکی از آنها اجتهاد مستمر فقهاست.
وی با بیان اینکه قرار بوده مجتهدین بزرگوار با توجه به اصل زمان ومکان وتحولات روز در امور مختلف اجتهاد کنند، اضافه کرد: فقها باید بر اساس اصول اسلامی، روشهای جدید را بررسی کنند.
این استاد دانشگاه با ابراز امیدواری از اینکه حوزه های علمیه توجه بیشتری به این مقوله داشته باشند، به مقاله حجت الاسلام طوسی اشاره نمود وافزود: بحث استقلال نهاد رسانه از نهاد حاکمیت بحث فقهی جالبی است و بااینکه در قانون چنین چیزی را نداریم ولی با توجه به تحولات صورت گرفته این موضوع جای پژوهش و بررسی را دارد.
نظر شما