سید محسن حکیم در ادامه گفتگو با خبرگزاری مهر درباره علت جوسازی برخی کشورها و رسانه ها علیه ایران در موضوع رد صلاحیت نامزدهای انتخابات عراق و ادعای آنها مبنی بر اینکه هیئت بازخواست و عدالت عراق تحت تاثیر و دخالتهای ایران این افراد را رد صلاحیت کرده اند تا به نوعی قانونی بودن تدابیر این هیئت و ماده هفت قانون اساسی عراق را زیر سئوال ببرند، اظهارداشت : در واقع آیین نامه ای وجود دارد مبنی بر اینکه همه افرادی که می خواهند نماینده پارلمان شوند، باید برگه برائت و بیزاری از حزب بعث را امضا کنند، و در حقیقت یک اجرای کاملا قانونی است، زیرا ماده هفت قانون اساسی عراق هم بر این مسئله تصریح می کند که حزب بعث نباید تحت هیچ شرایط و تحت هیچ عنوانی اعم از فکر، اندیشه، تبلیغات و فرهنگ و غیره در جامعه عراق مطرح و تبلیغ شود ، بنابراین اعلام برائت از حزب بعث، یک اجرای کاملا قانونی است و کسانی که در این مسئله تشکیک و تردید افکنی می کنند، باید در صداقت و اعتبار آنها تردید کرد، زیرا کسی که مدعی است خلافی مرتکب نشده است از چه چیزی می ترسد.
نفوذ بعثی ها به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی
وی درباره هشدارهای اخیر عمار حکیم رئیس مجلس اعلا درباره نفوذ بعثی ها به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی عراق و اینکه آیا میان چند انفجار تروریستی بزرگ اخیر در بغداد و رد صلاحیت برخی نامزدها ارتباط وجود دارد؟ اظهار داشت : حزب منحوس بعثی عراق همواره دشمن ملت عراق بوده و خواهد بود و ملت عراق تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهد داد حزب بعث و بعثی های صدامی بار دیگر و به عناوین مختلف به قدرت بازگردد و با استفاده از تمام ابزارهای قانونی، جلوی بازگشت آنها را خواهد گرفت.
مسئله دوم اینکه، به همین علت است که ما می گوییم حزب بعث همچنان دشمن اصلی ملت عراق است، زیرا پشت پرده انفجارهای تروریستی و توطئه ها، بعثی ها قرار دارند و این افراد در عملیاتهای تروریستی و جنایتکارانه به طور گسترده مشارکت دارند و تمام اطلاعات سازمانهای امنیتی عراق بر دست داشتن حزب بعث و شبکه تروریستی القاعده در این اقدامات تروریستی صحه می گذارد.
کشورهای پناه دهنده به بعثی ها و موضع دولت عراق
از سید محسن حکیم سئوال شد که دولت عراق چه اقداماتی بر ضد برخی کشورهایی که به بعثیها پناه داده اند، برای جلوگیری از اقدامات تروریستی آنها انجام داده اند؟ که وی دراین باره به مهر گفت : در واقع این کشورها به دولت عراق تعهد داده اند که این افراد از خاک این کشورها هیچ عملیات ایذایی و تروریستی را علیه دولت و ملت عراق انجام ندهند که در این زمینه رایزنی هایی با این کشورها در حال انجام است و قطعا ملت عراق با توجه به عملکرد و رفتار این کشورها، روابط خود را سازماندهی خواهد کرد.
روابط مجلس اعلا با کردها و اهل سنت
وی درباره سفر اخیر رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق به منطقه کردستان عراق و نتایج مذاکرات وی با رهبران کردها با توجه به اینکه برخی طرفها ایجاد تردید کردند که روابط کردها و مجلس اعلا، مستحکم نیست و شایعاتی را به وجود آوردند، و اینکه روابط کردها و شیعیان به طور عام و به طور مشخص با مجلس علا در چه سطحی است؟ اظهار داشت : روابط مجلس اعلا با دیگر طرفهای ملی عراق اعم از سنی و شیعه و کُرد در بهترین وضعیت خود قرار دارد.
ارتباط با برادران کُرد، ارتباط تاریخی و سرنوشت ساز برای تمام عراق است و این جزئی از استراتژی فعالیت ملی مجلس اعلا و شیعیان عراق است که این استراتژی مبتنی بر این است که نظام سیاسی و حکومتی در عراق باید با مشارکت عملی و فعال تمام هسته های تشکیل دهنده بافت اجتماعی و سیاسی ملت عراق شکل گیرد، و سفر هیئت بلندپایه مجلس اعلا به ریاست آقای عمار حکیم دقیقا در راستای همین استراتژی انجام شد و همچنین رایزنی ها و ارتباطات گسترده ای با دیگر طرفهای ذیربط در سطح ملی در حال انجام است .
تشکیل جبهه ملی فراگیر عراق پس از انتخابات
سید محسن حکیم درباره این سئوال که آیا در این سفرها و ارتباطات، موضوع ائتلاف میان شیعیان و کُردها پس از انتخابات مطرح شده است؟ گفت : این یکی از موضوعات مهمی است؛ در این زمینه رایزنی هایی میان ائتلاف ملی و ائتلاف دولت قانون در حال انجام است، امیدواریم پس از انتخابات هفتم مارس(شانزدهم اسفند) شاهد شکل گیری جبهه ملی باشیم که تمام طرفهای معتقد به روند سیاسی و نظام جدید عراق اعم از کُردها و شیعیان و اهل سنت را در بر بگیرد که این جبهه ملی انشاء الله توانایی اداره عراق را خواهد داشت.
از حکیم سئوال شد آیا این جبهه ملی کُردها را هم در برخواهد گرفت و آیا رهبران کردها در این زمینه قولهایی را به رهبران مجلس اعلا داده اند؟ که وی پاسخ داد : بله، تمام طرفهای معتقد به روند سیاسی عراق از جمله کردها در این جبهه ملی حضور خواهند داشت و قطعا همسویی دیدگاهها میان طرفین(مجلس اعلا و کردها) وجود دارد و شایعات مطرح شده صحت ندارد، زیرا بنده هم در سفر به منطقه کردستان، آقای عمار حکیم را همراهی کردم .
مهمترین ائتلافهای انتخاباتی عراق
مشاور رئیس مجلس اعلا درباره مهمترین ائتلافهای انتخاباتی عراق گفت : ائتلاف ملی عراق که مجلس اعلا از مهمترین اعضای آن است، ائتلاف دولت عراق به رهبری نوری المالکی نخست وزیر، ائتلاف وحدت عراق، توافق ملی از جمله ائتلافهای مهم هستند.
سرنوشت منافقین
سید محسن حکیم درباره سرنوشت گروهک تروریستی منافقین اظهار داشت : ملت عراق از دولت عراق انتظار دارد که هر چه سریعتر این گروهک تروریستی را از خاک کشورشان بیرون براند، زیرا دلایل و مدارک قاطعی وجود دارد که این گروهک تروریستی در ارتکاب عملیاتهای تروریستی دست دارند و همکاری گسترده با بعثی ها چه در زمان رژیم بعثی سابق و چه در حال حاضر داشته و دارند.
منافقین دشمنان ملت عراق هستند و قوانین عراق از جمله قانون اساسی بر ضرورت طرد چنین گروههای تروریستی از خاک عراق تاکید می کند و خاک عراق دیگر جای منافقین نیست و آنها باید خاک کشور را هر چه سریعتر ترک کنند.
نخست وزیر آینده
وی درباره نخست وزیری آینده گفت : فعلا مطرح کردن بحث نخست وزیر آینده عراق زود است اجازه دهید انتخابات برگزار شود و نتایج آن مشخص شود .
حکیم درباره سفر اخیر عادل عبدالمهدی معاون رئیس جموری عراق به ایران اظهار داشت : یکی از استراتژیهای دولت عراق همواره این است که با کشورهای همسایه عراق به ویژه کشور دوست، ایران همواره رایزنی و تحولات منطقه ای و روابط دوجانبه و عراق را با کشورهای منطقه بررسی کند، عراق جزئی از منطقه است و قطعا منافع عراق با منافع کشورهای دیگر منطقه گره خورده است که از نظر امنیت و اقتصاد و تاریخ و فرهنگ و تمدن ارتباط ناگستنی دارد .
نظر شما