۱۰ بهمن ۱۳۸۸، ۱۲:۴۷

محمدیان:

همه معترضین جزء منافقین نیستند / خط اول جنگ نرم در دانشگاهها است

همه معترضین جزء منافقین نیستند / خط اول جنگ نرم در دانشگاهها است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: نقشه منافقین استفاده از نمادهای دینی برای ضربه زدن به جامعه اسلامی است و همه معترضین را نمی‌شود جزء منافقین دانست چرا که بسیاری از اینها جزء منافقین نیستند و البته ممکن است تحت تأثیر منافقین اقداماتی را انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمد محمدیان در جمع مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی در قم با بیان این مطلب افزود: پرداختن به "جنگ نرم" همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها در حوادث بعد از انتخابات تأکید کرده‌اند برای ما اولویت دارد.

وی با بیان این که رهبر معظم انقلاب، دیده‌بان انقلاب هستند و از یک موضع کلان به تمام صحنه و جهان نگاه می‌کنند گفت: در این نگاه کلان است که ایشان فرمودند "من صحنه جنگ را می‌بینم" و در دو دیدار دانشگاهی‌شان در ماه رمضان ایشان تاکید ویژه‌ای بر توجه به این مسئله داشتند.

محمدیان با تاکید بر اینکه موضوع جنگ نرم از نگاه رهبر معظم انقلاب جزء مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود اظهار داشت: مهمترین ویژگی جنگ نرم این است که برای بسیاری از افراد و حتی خواص ملموس نیست. برخلاف جنگ سخت که صدای انفجار آن همه را بیدار می‌کند.

وی گفت: جنگ نرم به گونه ‌ای است که حتی عده‌ای منکر آن می‌شوند و کسانی هم که قبول دارند با گذشت زمان دوباره آن را فراموش می‌کنند همانطور که در مقابل تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی نیز چنین شد.

محمدیان با بیان این که سخت‌ ترین بخش جنگ نرم غفلت از آن است اضافه کرد: بدون تردید خط اول جنگ نرم در دانشگاهها است بنابراین مسئولیت ما در این زمینه بی بدیل و بسیار سنگین است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یکی از ابعاد جنگ نرم را جنگ مذهب علیه مذهب خواند و گفت: در کشوری مانند کشور ما که ارزش‌های دینی بسیار مستحکمی دارد و مردم با تمام وجود ارتباط قلبی با دین دارند، مقابله با مذهب راهی جز بهره‌گیری از نمادهای مذهبی ندارد.

وی افزود: جنگ مذهب علیه مذهب همان حضور منافقین در جامعه اسلامی است. نقش منافقین استفاده از نمادهای دینی برای ضربه زدن به جامعه اسلامی است لذا آشنا کردن نیروهای ارزشی و متدین دانشگاه با موضوع نفاق مهمترین گام برای بصیرت و افزایش آن به شمار می‌رود.

رییس نهاد نمایندگی با اعلام این که همه معترضین را نمی‌شود جزء منافقین دانست، گفت: بسیاری از این‌ها جزء منافقین نیستند و البته ممکن است تحت تأثیر منافقین اقداماتی را انجام دهند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تصریح کرد: چند نکته در این موضوع مهم است اول این‌که اشتباهی در اصطلاح نفاق بعد از انقلاب اتفاق افتاد که کلمه نفاق و منافق از آن کاربرد خود خارج شد.

وی افزود: سازمان مجاهدین خلق که در یک برهه‌ای شیوه نفاق را در پیش گرفته بود در سال 60 محارب شدند یعنی رسماً با نظام جنگیدند و بعد هم در عراق و در کنار صدام با این ملت جنگیدند اما این عبارت نفاق تا امروز هم بر روی آنها باقی مانده است. بنابراین این امر باید تصحیح شود خصوصاً برای نیروهای ارزشی باید تذکر داده شود.

محمدیان به تعریف نفاق پرداخت و گفت: نفاق از نظر قرآن یعنی شکاف بین قلب و زبان، ظاهر و باطن و تناقض بین گفتار و رفتار که در روایات هم فراوان آمده است. منافقان هم دو گونه‌اند، بعضی ها از اول ایمان نیاوردند اما عده‌ای اول مومن بودند و بعد از مدتی ایمان خود را از دست دادند.

وی نفاق را مشکلی بزرگ دانست و افزود: حضرت علی(ع) ریشه نفاق را چهار امر می‌داند که دست به دست هم می‌دهد تا نفاق بوجود ‌آید. اول هوا و میل‌های نفسانی است که موجب نفاق می‌شود، دوم سستی کردن در امر دین و بی اهتمامی به مسائل دینی است، سوم خودبزرگ‌بینی و کبر است و چهارم زیاده‌خواهی و طمع نسبت به امکانات مادی است. این چهار مجموعه دست به دست هم می‌دهند و نفاق در دل ایجاد می‌شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: خطر ضرر نفاق در جامعه اسلامی به مراتب بیشتر از کفر و الحاد است و افراد منافق بیش از کافران به جامعه لطمه می‌زنند. در واقع نفاق معمولاً در خواص بیش از مردم عادی رواج دارد و عالمان دینی بیشتر مورد طمع شیاطین قرار می‌گیرند. از سویی مدیریت منافقان تحت سیطره شیطان است و این نکته مهمی است که آنها هیچگاه فرمانده نیستند و همواره پیاده نظام جریان نفاق هستند.

محمدیان با اشاره به حدیثی از حضرت موسی بن جعفر(ع) که می‌فرماید: "عالم فراوان است اما همنشین هر عالمی نشوید مگر این که عالمی باشد که این پنج ویژ‌گی در آن‌ها وجود داشته باشد" گفت: قطعاً ما هم مصداق این حدیث هستیم و اهل بیت در محیط کاری و دانشگاهیمان از ما این انتظار را دارند.

وی با اشاره به پنج ویژگی عالم گفت: عالمی که از شک به یقین دعوت می‌کند، دوم عالمی که از تکبر خارج و به تواضع دعوت کند، سوم عالمی که از ریا خارج و به اخلاص دعوت کند، چهارم عالمی که از عداوت و دشمنی و بر هم زنی بین افراد به خیرخواهی به نزدیک کردن دل‌ها دعوت می‌کند و در آخر عالمی که از تمایل به دنیا و حرص به مال و مقام، به زهد و بی رغبتی و دل نبستن به دنیا دعوت می‌کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه اقتضای لباس روحانیت این است که مردم را به یقین، تواضع، اخلاص، نصیحت و زهد دعوت کند گفت: با توجه به اینکه همه عالمان اینگونه‌اند کدام عالم است که مردم را در سخنش به تکبر دعوت کند، این موارد در تمام کلام عالمان وجود دارد و عالم دینی سخنی غیر از این بر زبان نمی‌آورد.

وی تصریح کرد: این‌که امام موسی کاظم(ع) می‌گوید دنبال اینگونه عالمان بروید، اینها عالمانی هستند که در عمل نشان می‌دهند، قطعاً انجام رسالت روحانیت و این مسئولیت سنگین بر عهده روحانیت قرار دارد بدون هیچ تعارفی آنهایی که به این مسئله اعتقاد دارند ما را جزء ورثه انبیا می‌دانند، آنها چنین انتظاری را در مقام عمل و رفتار و بیان از ما دارند.

محمدیان ضمن تقدیر و تشکر از همه کسانی که در دفاتر نهاد مشغول هستند، گفت: نقش دفاتر نهاد و به ویژه مسئولان این دفاتر در همه شرایط و بالاخص در این حوادث اخیر نقش بی‌بدیلی بود و آثار فراوانی داشت. 

کد خبر 1026314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha