دوازدهم بهمن:
ورود امام خمینی(ره) به وطن
12 بهمن 1357هجری شمسی حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی پس از پانزده سال دوری از وطن در میان استقبال پرشور مردم قدم به خاک میهن اسلامی گذاشتند.
در تهران سیل جمعیت برای دیدار رو در رو با امام خمینی خود را به مسیر تعیین شده و خیابانهایی که از فرودگاه تا بهشت زهرا به عنوان معبر امام انتخاب شده بود رسانده و در دو سوی خیابانها مستقر شدند .
به نوشته روزنامه کیهان طول جمعیت استقبال کننده از امام خمینی به 32 کیلومتر می رسید . در هواپیما دویست نفر امام را همراهی می کردند که پنجاه تن از از آنان همراهان و هواداران و نزدیکان امام خمینی و 150 نفر دیگر از خبرنگاران بودند .
امام در این روز ابتدا در فرودگاه با ایراد بیاناتی از تمامی افرادی که در این مدت در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی نقش ایفا کردند تشکر کردند . ایشان سپس با حضور در کنار شهدای انقلاب اسلامی سخنرانی خود را درباره مواردی چند از جمله غیر قانونی بودن مجلس و دولت منصوب شاه و مفاسد رژیم گذشته ایراد کردند.
آغاز جشنواره های فیلم و تئاتر فجر
نخستین جشنواره های فیلم و همچنین تئاتر فجر 12 بهمن 1361 آغاز شدند . برگزاری چنین جشنواره های در جریان جنگ تحمیلی، حرکت فرهنگی ارزشمندی محسوب می شدند .
شانزدهم صفر:
در گذشت آیت الله میرزا یوسف مجتهد تبریزی
در چنین روزی در سال1337هجری قمری آیت الله میرزا یوسف مجتهد تبریزی از علمای جهان تشیع در عراق دار فانی را وداع گفت . "لسان الحق" عنوان مهمترین اثر وی است .
اول فوریه:
ابداع کنسرو
اول فوریه 1804 میلادی آپِر طریقه کنسرو کردن مواد غذدایی را ابداع کرد. در این طریقه با نگهداری مواد در بسته های خاص تحت شرایط خاصی از فساد غذا جلوگیری می شود .
آغاز فرمانروایی نرون
کلادیوس سزار معروف به نرون، امپراتور خونخوار روم باستان در 31 ژانویه سال 37 میلادی به دنیا آمد و در کودکی به فرزندخواندگی امپراتور وقت روم پذیرفته شد.
وی اعمال وحشیانه خود را از سنین نوجوانی آغاز کرد و در این راه حتی از قتل مادر و همسر خود دریغ نکرد. نرون پس از مرگ امپراتور، که قتل او را نیز به نرون نسبت میدهند، در اول فوریه سال 54 میلادی در 17 سالگی به امپراتوری روم رسید.
وی سالهای اولیه سلطنت را با راهنمایىهای عاقلانه برخی نزدیکان خود به نحو مطلوبی گذراند اما مدتی نگذشت که جنایتهای فراوانی در پیش گرفت و مردم بسیاری را به کشتن داد. در سیزدهم ژوئیه 64 حریق بزرگی در رم به وقوع پیوست که گفته میشود به تحریک او صورت گرفت.
این آتشسوزی که قسمت عمده شهر را در کام خود فرو برد، بهانهای به دست نرون داد تا به قتل عام مسیحیان مبادرت ورزد. از این رو دستور کشتار یکصدهزار مسیحی را صادر کرد و این فرمان با بیرحمی هر چه تمامتر اجرا شد.
در آخرین شورش بزرگ علیه نرون که توسط ارتش روم انجام شد، نرون که پیروزی شورشیان را نزدیک میدید، از ترس شکنجه شدن توسط مخالفان، در هشتم اوت سال 68 پس از 14 سال حکومت سراسر ظلم و جنایت در حالی که 31 سال بیشتر نداشت، خودکشی کرد.
نظر شما