۱۲ بهمن ۱۳۸۸، ۱۲:۴۷

کسایی زاده به مهر خبر داد:

نابوکو سیاسی بدون گاز می ماند

نابوکو سیاسی بدون گاز می ماند

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز خرید مستقیم گاز از کشورهای همسایه را دارای صرفه اقتصادی دانست و گفت: خط لوله نابوکو در غیاب ایران اقتصادی نیست و در فضای حاکم سیاسی اعضای نابوکو اجازه مذاکره مستقیم با ایران را ندارند.

سیدرضا کسایی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نقش ایران در پروژه خط لوله نابوکو، گفت: خط لوله نابوکو بدون گاز ایران اقتصادی نیست؛ چرا که معتقدم ظرفیت این خط لوله بدون گاز ایران تکمیل نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اعضای کنسرسیوم نابوکو هنوز نتوانسته اند مسائل و مشکلات داخلی خود را مرتفع کنند، بیان کرد: در حال حاضر اعضای نابوکو به گاز کشورهای حاشیه دریای خزر چشم دوخته اند و البته ایران را نیز در نظر دارند.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران تاکید کرد: فضای حاکم سیاسی، به اعضای کنسرسیوم نابوکو اجازه مذاکره مستقیم گازی با ایران را نداده است.

به گزارش مهر، در همین حال اخیرا ورنر آولی، عضو هیات مدیره OMV اتریش گفته است: امکان انتقال حداقل 8 میلیارد متر مکعب گاز عراق و آذربایجان در فاز اول خط لوله نابوکو به اروپا وجود دارد.

الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان هم در مورد سرنوشت خط لوله نابوکو اعلام کرده است: پرسشهای زیادی درباره راه اندازی این خط لوله انتقال گاز وجود دارد که تاکنون بی پاسخ مانده است.

بر این اساس، پیش بینی می شود ساخت فاز اول خط لوله سه هزار و 300 کیلومتری نابوکو با هزینه 7.9 میلیارد یورویی از سال 2011 میلادی آغاز شود.

با تکمیل فاز اول این خط لوله تا سال 2014 میلادی امکان انتقال گاز آذربایجان و کشورهای آسیای مرکزی به اروپا امکان پذیر می شود.

هم اکنون OMV اتریش، MOL مجارستان، Bulgargaz بلغارستان، Transgaz رومانی، Botash ترکیه و RWE آلمان سهماداران اصلی خط لوله گاز نابوکو با ظرفیت نهایی 31 میلیارد متر مکعب در سال هستند.

سیاست خرید مستقیم گاز از همسایگان

به گزارش مهر، کسایی زاده در ادامه در خصوص برنامه های شرکت ملی صادرات گاز ایران برای افزایش ظرفیت ترانزیت گاز، توضیح داد: بدون شک ترانزیت گاز طبیعی از مسیر ایران، اقتصادی است و جز برنامه های اولویت دار قرار دارد.

این مقام مسئول افزود: برای توسعه ظرفیت ترانزیت گاز، کشور ترانزیت کننده گاز باید بین صرفه اقتصادی خرید مستقیم و ترانزیت یکی را انتخاب کند.

وی با اشاره به اینکه معمولا خرید مستقیم گاز طبیعی از صرفه اقتصادی بیشتری برخوردار است، تبیین کرد: در شرایط فعلی با توجه به قیمتهایی که در سطح منطقه وجود دارد، صرفه اقتصادی بیشتر برای ایران با خرید مستقیم گاز از کشورهای همسایه است.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران خاطر نشان کرد: البته ایران برای توسعه ظرفیتهای ترانزیت گاز طبیعی نیز، آمادگی کامل دارد.

افزایش صادرات گاز با هدفمند شدن یارانه ها

وی در ادامه در پاسخ به این سوال مهر که با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها چه میزان منابع گازی برای صادرات آزاد می شود؟ گفت: تاکنون بررسی و برآورد دقیقی بر روی تاثیر حذف یارانه ها بر روی مصرف گاز طبیعی نشده است.

کسایی زاده با بیان اینکه ارقامی که در این باره اعلام شده، صرفا پیش بینی های کارشناسی است، تبیین کرد: اما با اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها، مصرف گاز طبیعی در کشور کاهش پیدا می کند.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با یادآوری اینکه هر چه از متوسط مصرف گاز در کشور کاسته شود، امکان توسعه شبکه های گاز به سایر نقاط کشور بیشتر فراهم خواهد شد، تصریح کرد: همچنین با کاهش مصرف، زمینه های صادرات گاز طبیعی نیز بیشتر فراهم می شود.

کد خبر 1027391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha