عبدالعلی مطهری در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: این دستگاهها که توسط متخصصان داخلی بازسازی میشوند، پیش از این با عمر بالای 40 سال در چاههای تعمیری به کار گرفته میشدند.
مطهری افزود: بازسازی این دو دستگاه در قالب پروژه بازسازی و ارتقای کیفی 8 دستگاه حفاری در داخل کشور محقق شده است که در آن دستگاههای حفاری مکانیکی موسوم به "قدر" و دستگاههای نیمه برقی "نصر" به دستگاههای تمام برقی پیشرفته "فتح" ارتقا مییابند.
این پروژه از شهریور سال گذشته در منطقه صنعتی کلانشهر اهواز کلید خورد و در این ارتباط تاکنون دو دستگاه 11 و 12 قدر بازسازی و تحت نام دستگاههای تمام برقی پیشرفته 25 و 26 نصر با حضور وزیر نفت رونمایی و در میدان های نفتی جنوب عملیاتی شدند.
مطهری با بیان اینکه بازسازی و ارتقای دستگاههای 13 و 14 قدر تا پیش از پایان امسال تمام میشود، افزود: این دستگاهها نیز با نام 27 و 28 فتح به ناوگان حفاری شرکت میپیوندند.
مدیر بازسازی و ارتقای دستگاههای حفاری شرکت ملی حفاری ایران درباره مشخصات فنی دستگاهها پس از بازسازی توضیح داد: ظرفیت دستگاهها به یک میلیون پوند و توان آنها به 2 هزار اسب بخار افزایش مییابد و از سامانه پیشرفته برقی هدایت حفاری (اس سی آر) برخوردار میشوند.
وی افزود: 90 درصد تجهیزات دستگاهها تعویض یا بازسازی کامل میشود و بخش عمده قطعات و تجهیزات به ویژه در بخش سامانه برق و هیدرولیک تولید و ساخت داخل است.
مطهری در مورد مزیتهای این اقدام گفت: کارشناسان و متخصصان شرکت ملی حفاری ایران با همکاری نیروهای توانمند در شرکتها و مجموعههای صنعتی بخش خصوصی داخلی موفق شدند با تعمیر اساسی و تغییر سیستمهای مکانیکی دستگاههای "قدر" به سامانه برقی، دستگاه جدید را با نام "فتح" در گردونه عملیاتی حفاری چاههای توسعهای و اکتشافی نفت و گاز تا عمق 18 هزار فوت قرار دهند.
مدیر بازسازی و ارتقای دستگاههای حفاری شرکت ملی حفاری ایران گفت: این اقدام، افزون بر ایجاد اشتغال و خود کفایی، در قیاس با خرید هر دستگاه حدود 50 درصد صرفه اقتصادی برای کشور دارد.
مدیریت بازسازی و ارتقای دستگاههای حفاری شرکت ملی حفاری ایران از سال 85 فعالیت خود را آغاز کرده و دارای زیرمجموعههای سازههای فلزی، واحد برق و الکترونیک و کنترل پروژههاست.
شرکت ملی حفاری ایران یکی از شرکتهای بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران است که در اهواز استقرار دارد.
این شرکت با برخورداری از افزون بر 60 دستگاه حفاری در خشکی و دریا و بیش از 16 هزار نیروی فنی تخصصی، بیش از 90 درصد حفاری چاههای نفت و گاز و خدمات ویژه این صنعت را در 10 استان نفت خیز و گازخیز کشور عهده دار است.
نظر شما