به گزارش گروه دانشگاهي خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اينترنتي DW- WORLD.DE ، دانشجويانى كه از اين برنامه استفاده كرده اند، شانس بهترى در بازار كار داشته و از اين رو، اين برنامه با استقبالى روزافزون روبرو شده است.
اين برنامه به افتخار اراسموس نتردامي ، اومانيست و انديشمند هلندى قرن پانزدهم و شانزدهم ميلادى اراسموس ناميده شــده است . تا به امروز بيش از يك ميليون دانشجو از اين امكان تبادلات شبكه اراسموس استفاده كرده اند و كميسيون اروپا در نظر دارد در بين سالهاى 2007 تا 2013 حدود 6 ميليارد يورو بودجه در اختيار اين برنامه قرار بدهد و در طى 7 سال آينده حجم تبادل دانشجو را به 3 ميليون نفر برساند.
هدف شبكه اراسموس فراهم كردن امكان سفرهاى فرهنگى و آموزش زبان براى دانشجويان كشورهاى مختلف اروپايى است. اما اين سيستم شامل تبادل استادان و مدرسان هم مى شود. 2200 دانشگاه از 25 كشور اتحاديه اروپا و همچنين ايسلند، نروژ، ليختن اشتاين، رومانى، بلغارستان و تركيه در اين شبكه فعاليت دارند.
شبكه اراسموس تحت نظارت مركزى اتحاديه اروپا نيست، بلكه در هر كشورى نماينده دارد. در آلمان، موسسه خدمات تبادلات دانشجويى اين كشور موسوم به DAAD نمايندگى اين شبكه را به عهده دارد.
دانشجويان مراجعه كننده به شبكه اراسموس اين امكان را ندارند كه دانشگاه مورد نظر براى جابجايى را خودشان انتخاب كنند بلكه فقط مى توانند در دانشگاه طرف قرارداد محل تحصيلشان دانشجوى مهمان باشند.
از طرفى اين طرح مزايايى هم دارد. براى مثال، دانشجويان مهمان از پرداخت شهريه معاف هستند و همچنين از كمكهايى در رابطه با پيدا كردن محل سكونت و مسائل ادارى برخوردار بوده و كمك هزينه اندكى نيز دريافت مي كنند.
گفتني است كه وضعيت دانشجويانى كه از طريق شبكه اراسموس تحصيل مي كنند، در فيلم " يكسال در بارسلون" كه به تازگى در سينماهاى آلمان به نمايش درآمده به تصوير كشيده شده است. اين فيلم داستان زندگى دانشجويي فرانسوى در اسپانياست كه در كنار مهمانيها، جشنها، عشق و زندگى در فرهنگى ديگر، به تحصيل پرداخته است.
نظر شما