حسین نوری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: با استناد به ماده 13 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و به منظور حفاظت از محیط زیست کشور، با موافقت دستگاه های ذیربط 240 میلیارد ریال پس از کسر 15 درصد سهم کارفرما به صورت فاینانس (سرمایه گذاری خارجی) به طرح توسعه تاسیسات فاضلاب شهری کرج اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو از سال 85 طرح فاضلاب کرج را به عنوان یک طرح اولویت دار در کشور معرفی کرده است، ادامه داد: با گذشت سه سال از ابلاغ این دستور، تلاش هایی صورت گرفت تا علی رغم تحریم ها بتوانیم از مشارکت و توان و سرمایه گذاری خارجی برای حفظ محیط زیست کرج از طریق توسعه طرح فاضلاب کرج بهره مند شویم.
این مسئول خاطرنشان کرد: این موافقتنامه نخستین فاینانس تحقق یافته دولت نهم و سومین فاینانس صنعت آب و فاضلاب کشور محسوب می شود.
نوری تاکید کرد: با استفاده از این فاینانس کنسرسیومی متشکل از یک شرکت خارجی با مشارکت شرکت مشاور ایرانی، عملیات احداث بخش دوم تصفیه خانه فاضلاب کرج را با ظرفیت 280 هزار نفر در روز به عهده گرفته است که در مدت سه سال در منطقه حلقه دره (محل احداث تصفیه خانه فاضلاب ) به اتمام می رسد.
وی ادامه داد: در پایان این سه سال ظرفیت تصفیه خانه به 420 هزار نفر در روز خواهد رسید.
نوری افزود: هم اکنون با گذشت سه سال بخش نخست این تصفیه خانه با ظرفیت 140 هزار نفر در روز با روش "برکه تثبیت" مورد بهره برداری قرار گرفته و بخش هایی از عظیمیه ، مهرشهر و رجایی شهر را تحت پوشش خود قرار داده است.
وی اضافه کرد: به زودی نیز کلنگ احداث بخش دوم با روش "لجن فعال" (استفاده چند مرحله ای از آب به شکل تغذیه سفره های زیرزمینی و بهره برداری از آن در امر کشاورزی) و با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات مکانیکال و الکترونیکال به زمین زده خواهد شد.
نوری تاکید کرد: انتخاب روش تصفیه خانه فاضلاب با فرایند "لجن فعال" علاوه بر حفظ محیط زیست این شهرستان، رونقی به کشت و کار این منطقه حاصلخیز نیز می بخشد.
نظر شما