به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر آهنگران با تاکید بر لزوم ایجاد مراکز صادراتی در مناطق آزاد و ویژه، گفت: صادارات ظرایف خاص خود را دارد و ما ناگزیریم به بازارهای جهانی برای گرفتن سهم خودمان در این زمینه توجه ویژه ای داشته باشیم.
مشاور اجرایی مرکز امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، اظهارداشت: دستیابی به بازارهای جهانی کار بسیار دشواری است بنابراین باید تلاش کنیم تا قدرت رقابت را چه در کیفیت و چه در قیمت کالا در بازارهای جهانی پیدا کنیم.
آهنگران تصریح کرد: مناطق ویژه اقتصادی به دلیل اینکه امکان رقابت را در قیمت و کیفیت کالا می توانند نسبت به داخل کشور ایجاد کنند با سهولت بیشتری می توانند با بازارهای جهانی ارتباط داشته باشند. این مناطق چون می توانند بخشی از مواد اولیه و قطعات کالاهای تولید شده را از خارج کشور تامین کنند، می توان گفت که تا حدودی قیمت تمام شده کالاها را پایین می آورند.
وی با بیان اینکه مناطق ویژه، اقتصادی، تولیدی و یا صاداراتی هستند، افزود: در حال حاضر 16 منطقه ویژه اقتصادی در کشور داریم که بخش قابل توجهی از این مناطق در صادرات موفق عمل می کنند. در حال حاضر مناطق ویژه اقتصادی کشور نیازمند حمایت همه جانبه دولت است.
این مقام مسئول در مناطق ویژه اقتصادی بیان داشت: امیدواریم با انجام این حمایتها شاهد روزی باشیم که فرآورده های مواد اولیه را صادر کنیم چرا که این موضوع به افزایش ارزش افزوده در کشور کمک زیادی خواهد کرد. برای شناخته شدن نیاز به "برند" داریم که می تواند از سوی خودمان ساخته شود یا اینکه از برندهای معروف برای فعالیت در بازارهای جهانی استفاده کنیم.
آهنگران با اشاره به حجم بالای واردات در کشور، اظهارداشت: باتوجه به این موضوع ما می توانیم با برنده ها وارد مذاکره شویم و بخشی از تولیدات را در کشور صورت دهیم، از طرفی با توجه به تولید بسیاری از برندها در کشورهای حاشیه خلیج فارس می توان گفت که بازار مصرف ما قدرت چانه زنی برای کشور را در زمینه جذب برند فراهم کرده است.
وی به تغییرات ساختاری در مرکز امور مناطق آزاد اشاره و خاطرنشان کرد: اولین گام در این زمینه، ایجاد کارگروه توسعه صادرات است که دولت نیز اعلام آمادگی کرده است، اگر در زمینه صادرات نیاز به مشوق باشد در اسرع وقت در این زمینه تصمیم گیری کند.
نظر شما